RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubilerer med utstilling

I år er det 20 år siden Søndre Nordstrand Kunstforening ble stiftet, og første del av jubileumsprogrammet er en utstilling på biblioteket på Holmlia.

Søndre Nordstrand: Det har vært gøy å se at en slik forening har livets rett, sier Turi Jahren som med bare korte avbrekk har vært leder hele tiden. Nå har vi omkring 80 medlemmer, og det er plass til alle.

Ut mai måned har de altså utstilling på biblioteket på Holmlia. Her får en del av medlemmene vist hva foreningen står for og bredden.

En enda bedre oversikt får man på den årlige juleutstillingen for der er det mange som stiller ut, sier Jahren.

Hele bydelen

Av de nå omkring 80 medlemmene kan i overkant av 30 betegne seg som utøvende kunstnere, og flere har drevet det så langt at de har blitt lagt godt merke til. Medlemmene kommer fra stort sett hele bydelen, og de har forskjellige interesser. Mange driver med tegning og maling mens andre igjen har sin interesse knyttet til brukskunst. Lederen selv var opprinnelig keramiker, men dette ble etter hvert for tungt, slik at hun gikk over til bilder. Hennes store serie av gårder i bydelen er nok kjent for mange. Foreløpig har det blitt 36, men enda regner Turi Jahren at det kan bli 8-10 til.

Blind

Et av medlemmene som er relativt nytt i foreningen, er Magna Jensen som bor på Bjørndal. I årevis har hun laget bilder og har hatt både separatutstillinger og vært med på kollektive. Det som er spesielt med Magna Jensen, som opprinnelig kommer fra Lofoten, er at hun er blind. Men det har tydeligvis ikke vært noe stort handycap i forhold til det hun ivrer for.

Jeg må jo ha litt hjelp, men jeg har funnet mine teknikker, og jeg får inspirasjon på en litt annen måte enn mange andre får.

Ett av bildene hennes som nå henger på biblioteket på Holmlia, heter Isslottet og er inspirert av forfatteren Tarjei Vesaas bok med samme navn.

Men hvordan kan du vite om bildene har blitt slik som du har tenkt deg dem?

Når jeg er ferdig, legger jeg hendene over og bildet gir en utstråling som forteller meg om jeg kan være fornøyd.

Flere arrangementer

Den jubilerende kunstfireningen har sin egentlig store dag først i november, og da skal de ha en stor utstilling i menighetessalen på Mortensrud.

Ellers har de kontinuerlig et Månedens bilde hengende i biblioteket på Holmlia

Plass til mange

Vi er jo en ganske stor forening, men vi har hele tiden plass til flere, sier Turi Jahren. Så det er bare å ta kontakt med oss. I vår forening er det ingen grenser. Man må bare ha litt interesse for kunst. Å være utøvende er absolutt ingen betingelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere