RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubilerte med ballongslipp


Starten på 150-årsjubileet til Bekkelaget skole ble markert under en felles skidag tirsdag. Høydepunktet var da 150 av elevene slapp hver sin ballong. Kjempemoro med jubileum, synes Andreas Buer Vase og Isak Nielsen (foran til høyre)
Starten på 150-årsjubileet til Bekkelaget skole ble markert under en felles skidag tirsdag. Høydepunktet var da 150 av elevene slapp hver sin ballong. Kjempemoro med jubileum, synes Andreas Buer Vase og Isak Nielsen (foran til høyre)
Tirsdag gikk startskuddet for jubileumsfeiringen på Bekkelaget skole.

BEKKELAGET: Bekkelaget skole fyller 150 år i år, og starten på feiringen gikk av stabelen tirsdag på Ekebergsletta. Skolen arrangerte felles jubileumsskidag med ulike aktiviteter, stafett og grilling. Høydepunktet var nok likevel det store ballongslippet. Skolen hadde fått tillatelse fra Luftfartsverket til å slippe 150 ballonger til ære for den ærverdige skolen.

SE FLERE BILDER FRA JUBILEET HER

Mye historie

Bekkelaget skole er en av de eldste skolene i Oslo. Helt fra 1859 har det vært undervisning på skolen, den gangen i huset Bernhus. På den tiden var Bekkelaget et landlig området og Bernhus var den eneste skolen i kretsen. Det var storgårdene som dominerte i området. En folketelling fra 1865 viser at det var 206 hus, 317 husstander og i alt 1558 mennesker i skolekretsen.

Bekkelaget skole het Bergenhus de første årene. I 1871 ble navnet endret til Bernhus etter den gården som hadde solgt området til skoletomt. Først i 1905 ble navnet endret til Bekkelaget skole.

Stor elevmasse

I 1859 begynte lærer P.L. Jørgensen sitt arbeid ved den nybygde Bergenhus skole. Da var det 186 skolepliktige barn, men Jørgensen underviste bare 135 av disse. Resten gikk på privatskole eller gikk ikke på skole i det hele tatt. Én klasse var ett år på 60 elever.

Bygningen skal heller ikke ha vært helt ferdigbygd, slik at skolens første elever fikk prøve hvordan det er å ha bygningsarbeidere rundt seg. I 1899 hadde Bernhus skole seks klasser og var sprengt. Det ble bevilget 57 000 kroner til bygging av en ny skole med ti klasserom. Bygningen sto ferdig i 1904, men det hadde ikke blitt penger til mer enn seks klasserom. Folketallet økte raskt slik at denne skolen også snart var overfylt. Derfor ble det i 1916 foreslått å utvide igjen. Byggingen foregikk helt fram til 1925. I skoleåret 1933/34 hadde skolen 930 elever, 28 klasser og 15 klasserom. Noen klasser hadde opptil 39 elever. Bekkelaget skole måtte utvides enda en gang. Etter sommerferien 1938 sto "nybygget", B-bygningen, ferdig til å tas i bruk.

Skolen er rehabilitert i flere omganger, og i dag har skolen 528 elever. Skolen har 32 pedagoger i tillegg til andre ansatte. Totalt har Bekkelaget skole en stab på cirka 50 mennesker.

Jubileumsuken

Skolen skal feire jubileet på flere måter utover året, men uke 23 er selve jubileumsuken.

Vi tror selve bursdagen er 28. november, men vi synes det er fint å invitere til feiring når det blir litt varmere i været, forteller assisterende rektor Aase Sofie Lilletvedt. I løpet av jubileumsuken skal elevene blant annet få kle seg i gamle kostymer, det skal være åpne dag med forestilling for foreldre og på avslutningsdagen kommer fornemt besøk til skolen.

Ordføreren har sagt han skal komme. Og vi har invitert de kongelige også, det hadde vært hyggelig. Dronning Sonja var her da skolen feiret 125-årsjubileum, forteller Lilletvedt. Og feiringen slutter ikke med det.

Førsteklassingene som begynner til høsten må jo også få med seg litt feiring. Det skal markeres ordentlig, ler assisterende rektor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere