RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubileumsgården

Fester og jubileer står i kø på Årvoll gård i år. Lørdag begynte moroa.

Årvoll: Alle år er begivenhetsrike år på Årvoll gård, men 2006 blir likevel noe for seg selv. Mange foreninger med tilknytning til gården skal feire seg selv i år, og det betyr mye moro for både medlemmer og andre gjester.
Første storfest var sist lørdag, da Svein Lanser markerte sin 70-årsdag på gården. Lanser er leder for Folkeakademiet Årvoll og har vært med på å dra igang Folkeakademiet over hele Groruddalen.
Han var også den som dro igang søndagskafeen her på Årvoll gård. Han satt ofte alene i starten, men ga aldri opp, sier pubvert Ellen Thijn på Årvoll gård. Nå sitter hun fornøyd og ser ut over en gårdskafé som er full hver søndag.
Svein er ikke så opptatt av å feire seg selv, så i stedet har han dedikert feiringen til gårdens brukere, legger hun til.

Debatt

Etter en frokost på gården, begynte lørdagens program med en paneldebatt om hvordan Akergårdene kan bevares og utvikles til kulturgårder. De engasjerte debattantene la alle frem sine synspunkter i en interessant meningsutveksling frivillig avbrutt av pauser med kafé og underholdning fra Ole Monsbakkens duo.
En ekstra markering i tilknytning til 70-årsjubilanten Svein Lanser ble det med forfattermøtet som fulgte etter paneldebatten. Eva Ramm, Maja Thune og Willy Flock fra Lanser forlag, forlaget til Svein Lanser, stilte opp og delte sine forfattererfaringer med et interessert publikum.
Lørdag kveld var det på Årvoll gårds pub det skjedde, da venner av gården var invitert til stor nyttårsfest. Helt til lørdag ble søndag var det fullt hus med god mat og drikke, i tillegg til musikkinnslag fra Anne Marie Jensen, Tore Johansen, Øyvind Nystrøm og Sten Erland Hermundstad.

Mer feiring

Og ut over året blir det mye å feire på kulturgården på Årvoll. Parsellhagelaget er 25 år og skal markere dette med en fest i begynnelsen av mars. Årvoll gårds venner er 20 år i år og planlegger en stor fest i oktober. Både Bjerke Dramatiske Selskab, litteraturforeningen og husflidlaget feirer ti år i år og skal markere dette på sine måter.
Vi i Bjerke Dramatiske Selskab planlegger en jubileumsrevy til høsten. Der blir det både smakebiter fra alt vi har gjort de ti siste årene og litt nytt, sier Ellen Thijn.
Leder Gerd Jøndal i Årvoll gårds venner er også med i Bjerke Dramatiske Selskab, og hun lover spennende besøk i revyen.
Det er jo et Ibsen-år i år, så han blir nok en gjennomgangsfigur, sier Jøndal. Hun gleder seg til mye moro på Årvoll gård i det store jubileumsåret.
Det er jo alltid mye liv her, men det kan nok bli ekstra mye i år, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere