RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karen Haugom Olsen (27), Alvilde Riiser (19) og Liv Eliassen (47) er mer spente enn nervøse før jubileumskonserten.
Karen Haugom Olsen (27), Alvilde Riiser (19) og Liv Eliassen (47) er mer spente enn nervøse før jubileumskonserten.

Jubileumskonsert med Nordstrand kirkekor

Kirkekoret fylte 25 år i januar 9. mars fyller de Grønland kirke for en jubileumskonsert med orkester og solister.

NORDSTRAND: Liv Eliassen (46) har vært med helt siden oppstarten 13. januar 1983. Alvilde Riiser (19) er korets ferskeste medlem. Sammen med dirigent Karen Haugom Olsen (27), gleder de seg til konserten søndag 9. mars.

Jeg er ikke akkurat nervøs, jeg er mer spent. Jeg gleder meg, det er mye energi rundt en slik konsert, sier Alvilde Riiser.

Ingen av de tre er voldsomt nervøse foran den store konserten, som blant annet inneholder to store verker av J. S. Bach.

Jeg er nok litt nervøs frem til vi begynner, men når musikken starter blir alt bra. Det blir garantert en vanvittig opplevelse, sier Olsen, som har vært dirigent for det 22 medlemmer store koret i litt over to år.

En del av medlemmene har vært fra og til i perioder, men cirka 7-8 stykker har vært med hele veien i 25 år, forteller korveteran Eliassen.

Orkester og solister på plass

Til konserten i Grønland kirke, får koret med seg eget orkester og fire solister. Grunnen til at konserten ikke er satt opp i Nordstrand kirke, er plassmangel.

Kapasiten i vår kirke er på 300 personer, mens Grønland kirke tar 800 personer. I tillegg er det bedre plass foran scenen til orkesteret og solistene, forteller Olsen, som skal svinge taktstaven under konserten.

Orkesteret er satt sammen av musikere fra operaen, filharmonien og noen frilans-musikere.

Spennende konserter i vente

Selv med mye øving og fokus frem mot jubileumskonserten, bedyrer de tre at det ikke blir noen nedtur å gå tilbake til øving når konserten er overstått.

Vi har flere planer utover året. Blant annet skal vi ha to NRK-overførte konserter i forbindelse med påsken, sier Karen Haugom Olsen.

I Grønland kirke søndag 9. mars klokken 19.00, er det altså klart for den første av en rekke spennende konserter for Nordstrand kirkekor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere