*Nettavisen* Nyheter.

Jubileumskonsert

Østensjøsangerne feirer 10-årsjubilieum som kor, og søndag 5. mars er det duket for jubileumskonsert i aulaen på Høyenhall skole.

HØYENHALL: Latter og trillende toner lyder fra aulaen der Østensjøsangerne har sin sedvanlige torsdagsøvelse. Koret har flokket seg rundt pianoet der dirigent Randi Margrethe Consoli (24 år) spiller og instruerer dem. Consoli kunne vært datteren til de fleste kormedlemmene. Likevel har hun god kontroll på den blide gjengen. Vennskap og et godt miljø kjennetegner koret som er i stadig vekst

Kvartett ble kor

Fire sangglade venner stiftet Abildsø koret den 25. januar 1996. Av dem er Tore Bøen, Arne Hole og Ingar Roggen fortsatt med i koret som i dag teller 26 korister. Året etter oppstart skiftet koret av praktiske årsaker navn til Østensjøsangerne.
Det kommer hele tiden flere medlemmer, men vi trenger flere menn, smiler kormedlem Arnhild Algarr.
Koret synger folkeviser, musicals, barbershop, evergreens, julesanger og enda litt til. Noen sanger finner dirigenten frem, mens annet er stoff koret har hatt på repertoaret lenge.

Spaniatur

Hver torsdag samles gullstrupene til øvelse, skjønt det er ikke strenge opptakskrav til koret. Det er sangglade amatører som synger sammen. I fjor vår bestemte de seg for å reise på jubileumstur til Marbella i Spania, og høsten gikk med til å øve inn nytt repertoar. Koret sang på den norske skolen i Fuerteventura og på rådhuset i Mijas. I årenes løp har de hatt mange konserter og opptredener alene og sammen med andre kor. I tillegg til jubileumskonserten som er like om døren, skal koret fremføre verket Pangera av Philip Kruse den 17. september.
Det blir spennende, mener Consoli.

Lover variert konsert

Søndag klokken 17.00 kan du få et godt innblikk i hva koret bedriver, for de lover et variert jubileumsprogram.
Vil du ha med deg konserten må du ta turen til Høyenhall skoles aula.
Sangerne frister også med salg av kaffe, kaker og mineralvann mellom korsatsene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag