Jublende mestere

Slik jubler 14-åringer som har vunnet en cup for aller første gang. Det gikk definitivt veien for denne sprudlende Ullern-gjengen i Slottsfjellcup i helgen. Nå gjenstår det å vinne kampen mot at laget går i oppløsning.

Slik jubler 14-åringer som har vunnet en cup for aller første gang. Det gikk definitivt veien for denne sprudlende Ullern-gjengen i Slottsfjellcup i helgen. Nå gjenstår det å vinne kampen mot at laget går i oppløsning. Foto: FOTO: MARIANNE HOLØIEN

96-jentene på Ullern IL kunne juble da de vant Slottsfjellcup i håndball i helgen. Men den neste kampen blir tøffere – hindre at laget går i oppløsning.

ULLERN: – Yesss! Det var en herlig følelse, sier Karianne Skudal Tjøm om hvordan det var å stå med en cuppokal i hånden etter å ha slått det samme laget som banket dem i finalen med ti mål i samme cup i fjor.

Skikkelig cupsmell

Senest på lørdag ble Ullern-jentene slått med fem mål av fjorårsvinner Ramnes, men slo altså tilbake så det holdt i finalen dagen etter.

– Man blir litt mer motivert, iallfall, sier spiller Oda Ruud Bakke om opplevelsen.

Og det er nettopp det apparatet bak jentene håper flere av dem skal føle etter cupen.

Før jentene dro til Tønsberg, lå det nemlig an til at J96 vil bestå av totalt seks spillere neste sesong. Det er for lite.

– Det er jo en vanskelig alder med konfirmasjon og økt skolesatsing, sier Erling Krohn, som har trent jentene til nå.

Frykter oppløsning

– Nå håper vi bare at det melder seg nye spillere. Ellers går laget sannsynligvis i oppløsning neste år, sier Rannveig Anderson, lagleder for de talentfulle 14-åringene til Ullern Idrettslag.

Hun kan fortelle at jentene har spilt sammen siden de gikk i 1. klasse på barneskolen.

Hun krysser fingrene for at cupseieren og den hyggelige Tønsberg-turen, der 21 Ullern-lag med over 200 spillere og foreldre deltok, har satt så dype spor at det blir vanskelig å gi seg nå.

Allerede på den første treningen denne uken, var det klart at cupen hadde fristet minst to til å ombestemme seg. Thea Berg er en av dem.

– Det var bare så gøy. Jeg ble så veldig glad av å vinne når vi har tapt mot dem før og de sikkert trodde de skulle vinne lett. Mamma og pappa har også veldig lyst til at jeg skal fortsette. I tillegg ville jeg savnet jentene ...

Anderson understreker for øvrig at klubben gjerne tar imot nye talenter som har lyst til å satse på håndballen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.