RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubler for 1.divisjon

Njård-jentene vant begge sine kamper i kvalifiseringen, og er klare for spill i 1. divisjon neste år.

Varhaug/Stavanger: Dette er veldig morsomt. Det var ganske ville gledesscener etter kampen. Vi jublet, løp inn i garderoben og spratt champagnen, forteller kaptein Ida Dornboos.
Njård knuste Åsane 30-18 i den første kampen og tok en komfortabel 26-20 seier over Spjelkavik i den andre og siste kvalfiseringskampen. Dermed unngikk håndballjentene en tredje kamp, og kunne i stedet juble for 1. divisjonsspill neste år.

Aldri fare

Det var litt enklere motstand enn forventet, men jeg er bare kjempefornøyd med at vi har klart å stå i mot presset. Vi har jobbet sammen og klart det. 1. divisjon er helt supert og jeg gleder meg kjempemasse, strålte Dornboos.
Mot Åsane holdt Njård nullen i 18 minutter og var kollektivt gode i forsvar gjennom hele kampen. Det tok litt tid før de fant flyten framover, men til tross for at bergenserne hentet fire Tertnes-spillere før overgangsfristen vant Njård med 12 mål, og ni spillere tegnet seg på scoringslisten. Åsane slår likevel følge med Njård opp i 1.divisjon etter seier i den siste kampen mot Bodø. Også Porsgrunn spiller 1.divisjon neste år.
Spjelkavik var heller ingen målestokk. Njård styrte kampen og det var aldri fare på ferde selv om kampen kunne vært avgjort langt tidligere.

Mer rutinerte

Også trener Henrik Wilhelmsen var godt fornøyd med elevenes innsats.
Jentene gjennomfører til punkt og prikke den taktikken vi har lagt i forkant. Selv om de er unge, begynner de å bli mer og mer rutinerte. Det er gøy å se at de takler så viktige kamper. Det har de gjort hele veien, skryter han.
Siden opprykket var klart allerede lørdag ble det fest og feiring i Stavanger lørdag kveld, før turen gikk hjem til Oslo søndag ettermiddag.
Vi hadde en felles middag før vi tok en tur på byen. Det var en morsom og vel fortjent feiring. Det er viktig å ta vare på sånne øyeblikk, mener Wilhelmsen.
Og selv om sesongen nå er over, er det ikke snakk om noen lang ferie.
Nå er det 1. divisjon som gjelder. Vi kommer til å hente inn endel nye, en blanding av ungt og noe eldre, rutinerte spillere. Noe er klart allerede, og vi håper å ha alt klart før 1. mai, avslutter treneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere