Jubler for barnehage-garanti

TOMMELEN OPP: Annette Torgunrud Kristensen (f.v.), Eivind Klubbenes og Hilde Haraldseid-Lund i Foreldreaksjonen mot kutt i barnehagene i Bydel Østensjø liker SVs garanti om å stemme imot alle kutt i barnehagebemanningen de neste fire årene.

TOMMELEN OPP: Annette Torgunrud Kristensen (f.v.), Eivind Klubbenes og Hilde Haraldseid-Lund i Foreldreaksjonen mot kutt i barnehagene i Bydel Østensjø liker SVs garanti om å stemme imot alle kutt i barnehagebemanningen de neste fire årene. Foto: ARKIVFOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Foreldreaksjonen mot kutt i barnehagene i Bydel Østensjø gleder seg over SV-garanti om å opprettholde dagens bemanningsnorm.

ØSTENSJØ: Foreldreaksjonen ble dannet av østensjøforeldre i fjor, da bydelsadministrasjonen foreslo å omorganisere og redusere bemanningen i basebarnehagene.

Del på Facebook

Endringene ble nedstemt i bydelsutvalget, men foreldreaksjonen har fortsatt høy aktivitet. De mener det bør lovfestes hvor mange barn det kan være per ansatt.

LES OGSÅ: Barnehagene protesterte

SV-garanti

Nå har de stilt seks spørsmål til de største partiene i bydelen, om hva de vil gjøre med bemanningen og for å bedre kvaliteten i barnehagene.

Annette Torgunrud Kristensen, en av initiativtakerne, synes det er flott at så mange partier har svart.

– For foreldreaksjonen er det viktig at Arbeiderpartiet og SV gir tydelige signaler på at de ikke vil godta kutt i budsjettene. Spesielt gledelig er det at SV garanterer at bemanningsnormen i barnehagene blir opprettholdt, sier Kristensen.

LES OGSÅ: Støtter barnehageforeldrene

SVs førstekandidat i Østensjø, Hanne Eldby, bekrefter at de under ingen omstendigheter vil gå inn for å svekke bemanningen de neste fire årene.

– Vår holdning er at avtalen Oslo Kommune har med de ansatte om en minimumsbemanning på minst tre voksne per 18 barn over tre år, og minst tre voksne per 9 barn under tre år skal stå fast, sier Eldby.

– Dette standpunktet vil vi ikke forhandle om.

På vakt

Foreldreaksjonen sier at Høyre og Frp i sine svar åpner for å redusere bemanningen.

– Frps Tommy Skjervold viser til at dette har vært vellykket i private barnehager, sier Kristensen. Hun påpeker at uansett hvem som sitter ved makten etter lokalvalget, vil foreldreaksjonen være på vakt.

LES OGSÅ: Barnehagejubel i Østensjø

– Vi er politisk uavhengige, men har klare meninger når det kommer til barnehagesaker. Der støtter vi opp under de partiene som etter vår mening er nærmest vårt syn i de enkelte saker, sier Kristensen.

Facebook-debatt

På foreldreaksjonens Facebook-side «Nei til kutt i barnehagene i Bydel Østensjø» kan du lese og diskutere de aktuelle spørsmålene og svarene.

– Det er tydelig at barnehagesaker er viktige både for velgerne og de politiske partiene, sier Kristensen om debatten som nå pågår på Facebook.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.