RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubler for bomforslag


FELLES JUBEL: Thomas I. Tveteraas Helgø (Gla`Nordstrand), Henriette R. Nedregaard (Nordstrand Vel), Hege Roaldset (Aksjon Holtet) og Hans Kristian Staib (Bekkelagshøgda Vel) står bak ønsket om tidsstyrt bom i Ljabruveien i retning mot Nordstrand.
FELLES JUBEL: Thomas I. Tveteraas Helgø (Gla`Nordstrand), Henriette R. Nedregaard (Nordstrand Vel), Hege Roaldset (Aksjon Holtet) og Hans Kristian Staib (Bekkelagshøgda Vel) står bak ønsket om tidsstyrt bom i Ljabruveien i retning mot Nordstrand. Foto: Foto: Aina Moberg
Engasjerte beboere på Nordstrand og Bekkelaget applauderer forslaget om en tidsstyrt bom ved Ljabruveien. Byrådet skal vurdere saken.

NORDSTRAND: Ønsket om å stenge rushtrafikken over nordstrandplatået med bom syd for Ljanselvbrua, er omtalt i bydelens nye trafikkplan.

Bystyret behandlet planen i juni, og ber nå byrådet undersøke muligheten for å realisere bommen. Den foreslås stengt i tidsrommet 06-09 og 15-18, og skal kun skal slippe frem busser og utrykningskjøretøy.

Del på Facebook

Helhetlig

– Dette bejubler vi. Her forstår politikerne hva vi etterspør, nemlig helhetlige, gode tanker for nordstrandplatået. Ikke én separat for Sæter og én for Holtet. Å stanse gjennomgangs-trafikken i Ekebergveien i rushtiden får positive konsekvenser for begge knutepunktene, sier Thomas I. Tveteraas Helgø i Gla`Nordstrand.

Han får full støtte av Henriette R. Nedregaard i Nordstrand vel, Hans Kristian Staib i Bekkelagshøgda vel og Hege Roaldset i Aksjon Holtet.

Prøvebom

– Bommen vil ikke bare fjerne gjennomganstrafikken, men også de som nå parkerer i villaveiene for å ta trikken til byen. De gjør i dag skoleveiene uttrygge, sier de.

Firkløveret ber derfor om et snarlig politisk initiativ.

– Vi håper byrådet viser handlekraft ved å sette opp en prøvebom allerede i høst og se hvordan den fungerer. Det er en billig løsning, og politikerne får bevist at de lytter til lokalbefolkningen, sier Tveteraas Helgø.

Ble sprengt

Men, han er klar over at ikke alle vil ha bom i Ljabruveien.

– I 1970-årene ble en bom sprengt i stykker på samme sted. Politikerne var «skuddredde» og fjernet den. Om politikerne virkelig mener noe, må de imidlertid tørre å stå på sine standpunkt og det disse medfører, sier Tveteraas Helgø.

– Det er ubehagelig å ta avgjørelsen om at trafikken skal ledes via E 18 og E6 istedenfor å gå gjennom Ekebergveien, men det vil gå seg til over tid, tror han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere