RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubler men bare nesten

Byrådet ga i forrige uke sitt klarsignal til et nytt ridesenter i Alnaparken. Nå gjenstår kun by- styrets godkjenning før 40 hester kan innvie et nytt hjem.

Alnaparken: Byrådet sa torsdag i forrige 'ja' til å flytte Trosterudstallen til Alnaparken, og det kan derfor bety en positiv avslutning på en 14 år lang kamp for Lene Kragh. Kragh har kjempet for at stallen skal få et nytt tilholdssted etter at nedleggelsesspøkelse har truet hesteentusiastene i lang tid. Den midlertidige dispensasjonen til drift på Trosterud går ut 1.januar 2006, og Alnaparken er derfor et sårt trengt område for stallens arbeidere og ryttere.
- Selvsagt ble jeg glad da jeg fikk høre at byrådet ga klarsignalet. Nå håper vi bare at det kommer opp raskest mulig i bystyret, sier Lene Kragh og fortsetter:
- Etter alle disse årene med frem og tilbake, tør jeg ikke helt å juble før spaden er i jorda, men selvsagt er jeg glad.
Den nye stallen vil bli et moderne ridesenter med plass til 40 hester, sammenlignet med dagens 13 på Trosterud. Ridesenteret vil bestå av en innendørs ridebane på 20 ganger 60 meter, en utendørsridebane samt boliger tilknyttet senteret, café og luftegårder til hestene. Det vil opparbeides ridestier, og hestene kan ikke ta i bruk områder utenfor disse tilrettelagte veiene. Andre tiltak vil bli iverksatt for å beskytte vegetasjonen og elva i nærmiljøet rundt det nye senteret. Saken blir behandlet og avgjort av bystyret i løpet av høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere