*Nettavisen* Nyheter.

Jubler over 180 000

En glad Institusjonssjef ved Majorstutunet, Arvid Kristiansen (t.h) og Ragnhild Nossen, assisterende institusjonssjef på Uranienborghjemmet, får henholdsvis 180 000 kroner og 70 00 kroner. FOTO: Anne Marie HUck

Institusjonssjef ved Majorstutunet, Arvid Kristiansen er glad for støtte til populære kulturtiltak ved sykehjemmet.

MAJORSTUEN: - Vi er først og fremst utrolig glade, sier Kristiansen til Lokalavisen Frogner.

De lokale kulturtilbudene Uranienborgdagene og Majojazz, samler et stort antall eldre, og kan skryte av titalls arrangementer hvert år.

Nå har byrådet, gjennom å fordele 5 millioner kroner til Oslos sykehjem bestemt at sykehjemmet får 180 00 kroner til nevnte aktiviteter.

- Alle aktiviteter er av det gode, mener Kristiansen.

Svært mange sykehjem har søkt om midler fra de såkalte "kommunale trivselsmidlene".

Felles kuturopplevelser

Eldrebyråd Sylvi Listhaug besøkte forrige uke Paulus sykehjem på Grünerløkka, for å overrekke gladnyheten om tildeling.

- Dere hadde jo så mange gode forslag, sier eldrebyråd, Sylvi Listhaug (Frp), som mandag besøkte Paulus for å overrekke gladnyheten.

- Vi ønsker blant annet å bygge opp en ordning med kulturassistenter. Det er et samarbeid vi har med Foss videregående, der elevene kan finne eldre som for eksempel ønsker å gå på en spesiell teater- eller kinoforestilling, og hvor elevene blir med som følger, sier daglig leder ved Paulus sykehjem, Geir Hansen entusiastisk.

Tanken er at beboerne og elevene skal ha en kulturopplevelse sammen.

- Da får vi til det generasjonsmøtet vi ønsker. Jeg synes det er ganske flott, sier Hansen, som mandag fikk gladnyheten fra byrådet - 90 000 kroner i økt støtte til kulturtiltak.

- Hjem og sykehus

Av tiltakene pengene skal brukes på er blant annet julekonsert med sølvguttene i Paulus kirke og utekino i bakgården på sykehjemmet. - Et sykehjem er halvparten sykehus og halvparten hjem og akkurat det er en kjempeutfordring. Men det som er "drivet" bak er å se eldre som individer. Jeg ønsker å jobbe for å fjerne aldersdiskrimineringen, sier Hansen.

- For å få til det må vi styrke individet og jobbe for en normalisering. Det er ikke nødvendigvis store økonomiske ressurser som skal ligge til grunn for å få til dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.