*Nettavisen* Nyheter.

Jubler over Lyn-vekst

 

Flere og flere ser på norske kamper i Eliteserien. Frem til ferien var 732.088 personer på kamp - et snitt på 10.610. Dermed øker altså antall tilskuere fra fjorårets rekordtall. I Oslo-området er det Lyn som øker mest.

I hovedstadsområdet er det kampene til Lyn som foreløpig har en størst økning i tilskuertall. I fjor hadde laget et snitt på nærmere 7.700 tilskuere på hjemmekampene sine - hittil i denne sesongen er tallet økt til drøyt 9.800.

Dermed er klubben eksempelvis foran Lillestrøm på tilskuertabellen. Stabæk klatrer mest på tabellen av alle lag. Laget har sålangt i år et snitt på i underkant av 5.900 tilskuere, og klatrer tre plasser opp fra fjorårets jumboplass.

Lyn har ambisjoner

- Om vi hadde hatt bare litt mer tur med været på de fire første kampene ville vi vært over 10.000 i snitt. Men vi er kjempefornøyd, sier markdirektør Keith Woods til Lokalavisen.

Han mener forklaringen på den gledelige økningen består av flere elementer. Kanskje viktigst er den jobben som gjøres av klubben hver eneste dag i forhold til å skape interesse for klubben.

Lynusklubben har nå snart 1000 medlemmer. Barna trekker med seg flere barn, og de trekker med seg voksne. Rundt Lynus skjer det masse positivt. En annen viktig faktor er alle skolebesøkene som gjennomføres, og også samarbeidet med Rikshospitalet. Sponsorene er også blitt mer aktive, de ansatte i bedriftene kommer på kamp, og de hygger seg.

En annen faktor er selvfølgelig at Lyn gjør det bra sportslig. Nå ligger Lyn på fjerdeplass i Eliteserien. På samme tid i fjor lå laget på åttende plass. Spillerne serverer mye morsom fotball, og det vekker oppmerksomhet. Lyn har ikke de aller største profilene.

Samtidig er det mange som har fått med seg at Eddie Gustavssom leverer fantastiske keeperprestasjoner, og at stadig nye unge spillere er fremme og gjør det bra.

2.laget betyr mye

-Lyn2 og NTG-laget er også med på å profilere klubben på en flott måte. Lyn2 ligger nå på topp av tabellen i 2.divisjon, og det legges merke til av mange i lokalmiljøet. Unge spillere ser også at det er mulig å avansere helt fra NTG og til eliteserien. Samtidig ser de at Lyn2 består av ambisiøse spilere som går på banen for å vinne og å vinne med morsom fotball. Her blomster akkurat nå en stjerne som Ståle Stensås, selv om han ikke tas ut på førstelaget. Dette er et resultat av knallgodt samarbeid mellom trenerne. De snakker rutinemessig sammen, alle spillerne er en del av en helhet, uansett hvilket nivå de spiller på, sier Woods.

Merker interessen

Mens media har fokusert mest på Mikel-saken ser Woods daglig positive tegn for kluben sin. Han ser oftere Lyn-effekter i gatebildet.

Spør du smågutter i nærmiljøet hvilket lag de heier på, så øker sannsynligheten for at svaret er Lyn.Han er derfor ikke overrasket over at snittet på hjemmekampene øker i pen fart. Ekstra imponerende er snittet tatt i betrakting av at derbyet mot Vålerenga faktisk var dårligere besøkt i år. Ikke fordi Lyn-tilhengerne ikke kom. Nei, i følge Woods var det Vålerenga som mobiliserte dårligere i år enn i fjor.

-Vi skal videre oppover, Lyn har et udefinert potensiale. Vi vet vi har en del tøffe kamper foran oss hva gjelder besøk, med tre kamper i beste sommertid når mange er bortreist. Men vi jobber kamp for kamp. Henger vi med videre i toppen av tabellen kan vi virkelig knuse våre egne forventninger til oss selv, avslutter en optimistisk Keith Woods.

Som midt i gleden over at Mikel-saken er henlagt og tiskuertallene øker slett ikke har glemt at Vålerenga fortsatt topper tilskuertabellen i Oslo og Akershus med drøyt 15.000 tilskuere.

Oppgjøret mellom Vålerenga og Rosenborg er årets mest besøkte, med 24.302 på Ullevaal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.