*Nettavisen* Nyheter.

Jubler over nytt portforbud

Trond Larsen, Bente Krogh og Lene Hoem er glade for at fotgjengere ble prioritert framfor bilister i Tåsenveien. Foto: Anders Jørstad

Naboer og turgåere langs Tåsenveien jubler over nytt portforbud og enda mindre gjennomgangstrafikk.

TÅSEN: Det var onsdag for to uker siden veisperringen fra Uelands gate til Bredo Stabels vei ble flyttet ti meter oppover og nå har blitt en diagonal sperring i Bredo Stabels vei/Tåsenveien. Samtlige bilister har nå mistet muligheten til snikkjøring langs Tåsenveien, mener Bente Krogh, leder i Tåsen vel.

Blindvei

– Kjørende langs Tåsenveien fra Ullevål sykehus kunne før kjøre inn Tåsen allé. Men i dag kommer man ikke lenger enn til innkjørselen til Bredo Stabels vei, og det blir en blindvei for dem som tenker seg vestover, forklarer Krogh.

Den nye veisperringen har en prøveperiode på to år. På sikt ser Krogh for seg at området får en grønn "make over".

– Velforeningen kommer til å utarbeide forslag for denne plassen. Vi ønsker at området heller gjøres til grøntområde enn parkeringsplass slik som i dag, forteller hun.

Nytt fotgjengerfelt

Krogh ønsker også at Turvei Grønn Rute som ligger i samme området, får et løft.

– Det burde vært et fotgjengerfelt over Uelands gate, for i dag stopper turveitraseen opp der, mener vellederen.

Turgåerne Trond Larsen, Lene Hoem og deres tre firbente venner er noen av dem som må passere den sterkt trafikkerte veien. Larsen og Hoem er glad for alle tiltak som sikrer en tryggere vei når de legger ut på langtur fra St. Hanshaugen til Voldsløkka, Tåsenveien inkludert.

– Da slipper jeg å dra så mye i båndet til bikkjene på grunn av alle bilene, forteller Larsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.