RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jublet for drømmehuset

Treffstedene for folk med psykiske lidelser skal samles i rektorboligen til Østensjø skole. Endelig ble vi tatt på alvor, jublet brukerne etter mandagens BU-møte.

Østensjø:En politisk oppnevnt arbeidsgruppe har konkludert med at treffstedene Treffet, Loftet og Multehaug bør samlokaliseres i den gamle rektorboligen bak Østensjø skole. Til tross for dette ville bydelsdirektøren samordne treffstedene med Abildsø seniorsenter, samtidig som det i sakspapirene fremkommer at hun mener seniorsenteret bør nedlegges hvis forslaget ikke blir tatt til følge. Spente brukere møtte derfor opp da Østensjø bydelsutvalg (BU) skulle behandle saken sist mandag. Flere av dem grep ordet under åpen halvtime.

Endelig har vi funnet drømmehuset, mulighetenes hus, som har hage og nok plass til enda flere brukere. Rektorboligen på Østensjø kan gi trygghet og tilhørighet for oss som sliter psykisk, og vi liker ikke å bli satt opp mot de eldre, sa Bjørn Magne Henriksen engasjert til politikerne.

En liten filleting som det at vi kan gå rett ut i hagen har stor betydning for oss, forklarte Merete Mølbach, mens Hilde Sørensen syntes det var veldig trist at bydelsdirektøren satte to grupper opp mot hverandre.

Det er vondt og vanskelig for oss. Vi er to svake grupper med behov, kommenterte Sørensen, som foreslo å bruke Treffet til naturbarnehage og at ungdomsklubben kanskje kunne bruke andreetasjen i seniorsenteret.

Enstemmig BU

Da politikerne behandlet saken, var alle parter enige om at i dette tilfellet var det viktigst å følge brukernes ønsker og behov. Det ble derfor enstemmig vedtatt å lokalisere treffstedene i rektorboligen på Østensjø.

Hurra, nå er vi lykkelige, strålte brukerne etter vedtaket. Ute i regnet hoppet de av glede, klemte hverandre og skrek begeistret i mobiltelefoner.

Dette var en kamp mellom økonomi og brukernes interesser, men vi vant! Endelig! Nå får de ansatte bedre arbeidsmiljø, og vi slipper stengte dører ved ferieavvikling. Dette er en viktig seier for både personalet og oss, jublet brukerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere