RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jublet over nye leker


June Furuly Johansen (10), Sarah Osmani (12) og Martin H. Daldosso (11) fra elevrådet var de første som fikk pakke ut lekene fra Alna for alle, her representert ved Zahoor Ahmad. Foto: Anita L. Hanken.
June Furuly Johansen (10), Sarah Osmani (12) og Martin H. Daldosso (11) fra elevrådet var de første som fikk pakke ut lekene fra Alna for alle, her representert ved Zahoor Ahmad. Foto: Anita L. Hanken.
Elevene på Jeriko skole fikk en flott overraskelse da «Alna for alle» ga skolen idrettsutstyr for 25 000 kroner.

LINDEBERG: – Vi er en liten skole med 190 elever. Ulempen med å være små, er at vi også er små i budsjettet. Vi har akkurat så det går rundt. Både lærere og elever ble litt handlingslamma da vi fikk beskjeden om at vi skulle få dette. I år er det jul i april, sier en strålende fornøyd rektor Halvard Hauge.

Fikk alt på ønskelista

Dette er etterlengtet utstyr som skolen ikke hadde hatt mulighet til å kjøpe inn selv.

– Vi har god plass og flere fotballbaner, men det er greit å ha litt utstyr også, for de som ikke syns lykken i livet er fotball, sier rektoren.

Før jul var elevene med på å sette opp en ønskeliste i tilfelle de skulle være heldige å bli plukket ut. Flere måneder senere hadde det gått i glemmeboka for de fleste.

– Ja, de fleste husket nok ikke dette. Det er veldig hyggelig, sier Sarah Osmani fra elevrådet.

– Det er deilig å få så mange nye ting! sier June Furuly Johansen fra elevrådet.

Martin H. Daldosso sitter også i elevrådet, og mener utstyret bør holde en stund.

– Dette blir nok ikke ødelagt så fort, sier han.

– Givende å se gleden

Daglig leder i Alna for alle Zahoor Ahmad syns det var en fin opplevelse å dele ut utstyret.

– Det er alltid hyggelig å være litt julenisse. Det er i denne alderen de boltrer seg mest fysisk, og derfor trenger de utstyr. Vi har tidligere delt ut på Furuset skole også. Det er givende å se gleden i ansiktene til elevene, sier han.

Pengene er samlet inn gjennom aksjonen «Gå for Alna», som ble arrangert i høst. Furuset, Jeriko, Gran og Alnaskolen var med i prosjektet.

– Det er fortsatt midler igjen, men vi må drøfte hvordan vi skal bruke dem. Enten vil vi be om nye ønskelister fra skolene, eller så vil vi investere dem i et større prosjekt, sier Ahmad.

«Alna for alle» er stiftet av Ahmadiyya Muslim Jamaat Norge. Informasjonssekretær Feisel Sohail forteller at ideen kom opp i forbindelse med byggingen av moskeen på Furuset.

– Byggingen er et stort inngrep på Furuset, og derfor ville vi forplikte oss til å gi noe positivt tilbake til nærmiljøet. Vi ville satse på tiltak for unge, uavhengig av religion og politikk. Nå er vi i mål med det første prosjektet, sier han.

Sammen med Hafslund er Coca-Cola Norge blant hovedsponsorene.

– Vi har vært med fra begynnelsen, og det er en stor ære at dette er blitt en suksess, sier analytiker Noveed Sarwar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere