RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jublet over planer for Tokerud skole


ERSTATTES: Nye Tokerud skole skal bygges der dagens Tokerud skole står. Det er bydelspolitikerne svært glade for.
ERSTATTES: Nye Tokerud skole skal bygges der dagens Tokerud skole står. Det er bydelspolitikerne svært glade for.
Lokalpolitikerne i Bydel Stovner ser lyst på fremtiden til bydelens skolebarn.

STOVNER: Bydelspolitikerne har fått svært kort frist på seg til å mene noe om skolebehovsplanen for 2012-20-2021 som nå er ute på høring. Men de uttrykte stor glede over det de har lest så langt.

Del på Facebook

Særlig var det mange som var glade over at nye Tokerud skole skal bygges der dagens Tokerud skole ligger. Å få en helt ny skole på samme sted, utvidet med tre paralleller, det er vakker musikk for mange som kjempet for nettopp en slik løsning. Skolen skal stå ferdig i 2016.

LES OGSÅ: Slik blir osloskolen de neste ti årene

God løsning

Bydelsutvalget var videre enig om at det er en god løsning at Oslo Videregående Opplæring Smedstua flytter til Fyrstikktorget, slik at det gis rom for endringer ved Haugenstua skole.

De er også fornøyd med at Haugenstua skole rehabiliteres og blir barne-og ungdomsskole med fire paralleller fra 2015. Bydelsutvalget mener det må vurderes om Haugenstua skole kan utvides med flere årstrinn i barneskolen, fremfor at Stovner skole skal bestå som i dag.

I dag har Stovner skole flere brakkerigger som opptar plass i skolegården.

Stasjonsfjellet skole

Bydelsutvalget påpeker at Stasjonsfjellet skole er godkjent med begrenset antall elever fordi klasserommene er små og fordi ventilasjonen er mangelfull. Politikerne mener det ikke er nok å utbedre ventilasjonen, om skolen skal få mange flere elever.

De mener det også er nødvendig å gjøre noe med selve bygningene.

Trang videregående

Bydelspolitikerne kommenterte også planene om å opprette et nytt regionalt tilbud for elever med ulike behov ved Stovner videregående skole.

Politikerne uttrykker skepsis til en ny spesialavdeling her, i og med at skolen utmerker seg negativt med svært lite uteareal.

Bedre enn de fleste

Jan Arild Linja, Frp var svært glad for at Stasjonsfjellet skole endelig får nytt ventilasjonsanlegg. I det hele tatt var det mange som tok ordet for å uttrykke glede over hvor god situasjonen er i bydelen, ikke minst i forhold til mange andre bydeler det er mye trangere om plassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere