Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jublet over tomtesalg

Klanen møtte opp i hopetall i Rådhuset i går - og jublet når seieren var sikra.
Klanen møtte opp i hopetall i Rådhuset i går - og jublet når seieren var sikra.
Klanen applauderte og kastet supporterutstyr, da bystyret i kveld vedtok å selge tomta på Valle til VIF for én krone.

 

OSLO: - I dag er dere vinnere, heia Vålerenga!, sa forslagsstiller, Henning Holstad (FrP), da bystyret i dag vedtok å selge den kommunale tomta på Valle til VIF.

Klanen satt benket på galleriet - til en forandring musestille - da bystyret hadde en til dels følelsesladet debatt om det omstridte salget.

- Dere tar feil

Høyre ga sterkt uttrykk for at vedtaket innebærer at kommunen får mindre penger til skole, mens Ap, SV og FrP, som sørget for flertall, hevdet salget vil tilføre byen langt mer enn det vil koste.

- Høyre bør slutte med mistenkeliggjøring og fantasi-summer. Oslo får veldig mye igjen ved at VIF får bygge et stadion på Valle Hovin, sa Knut Even Lindsjørn (SV), og fikk svar på tiltale.

- Dere tar feil. Dere tar penger fra skole - en lovpålagt oppgave - og til noe dere synes er hyggelig, sa Bård Folke Fredriksen (H).

Kan ta tid

Debatten som varte i nærmere to timer, endte imidlertid som ventet - i et flertallsvedtak med støtte fra Ap, SV og FrP. Men før det kom så langt var det en debatt som var preget av både beskyldninger, følelser og til dels kraftige uttrykk.

Flere partier ga også uttrykk for at de frykter det kan ta lang tid før VIF får sin stadion, som følge av at tomtesalget er lovstridig på flere områder.

Imidlertid er vedtaket nå fattet, og Oslo øst kan få sin storstue til fotball, til stor glede for de frammøtte fra Vålerenga.

- Det er hyggelig å se så mange på galleriet, får vi sånn interesse for sakene våre framover, kan vi begynne å selge billetter og finansiere mange fotballstadioner framover, avsluttet ordfører Fabian Stang, etter at Klanen hadde gitt sitt tydelige uttrykk for gleden over å tomtesalget.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!