Gå til sidens hovedinnhold

Jul i Flyveien

I helgen er det igjen klart for en av årets hyggeligste førjuls- opplevelser. Steiner- skolen på Hovseter arrangerer julemarked.

Hovseter: 24. og 25. november arrangerer Steinerskolen det tradisjonsrike jule- og middelaldermarkedet. Velger du å ta turen dit denne helgen skal det godt gjøres å ikke komme i julestemning.
Markedet er et høydepunkt for barna. Englebanen for de minste bringer dem i glideflukt nedover skolegården, med valgfrie hvite eller svarte vinger. Middelalderkarusellen etter autentiske tegninger er morsommere enn noen moderne innretning. Barnegrillen er også populær, til tross for at det er barna selv som svinges rundt i høy hastighet over liksom-kullene i skjærsilden. Middelalderturneringen med sverd og skjold og egen pil og bue-konkurranse er meget populære aktiviteter. Årets store nyhet er skolens egen kjemilærer Thor Eriksen med eget pyroteknisk show i middelalderånd.
Markedet er nok nesten på høyde med julaften, forteller årets julemarkedsledere Anne Birgitte Melander og Eivind W. Robertsen.
Dette er en dag for hele familien med aktiviteter og moro for store og små. Smia og bålene, alle lekene og aktivitetene, lukten av eksotiske retter og merkelige maskiner, alt er med på å løfte både besøkende og deltakere ut av høstmørket. Man behøver ikke ha barn på skolen for å ha en spennende og morsom opplevelse her.
Innendørs er det internasjonal café i den ene enden av skolegården og tradisjonell, norsk julemat i den andre. Og boder med alt som hører til i et julemarked av hjemmelagd, hjemmesnekret og hjemmesydd. Bøker bøker, teater og sminke finner du også her. Hver markedsdag åpner med en konsert i Steinerskolens Aula, og hver dag spilles Shakespeares "Stormen" og "Lek i skogen" .
Markedet er åpent lørdag 24. november fra klokken 11.00 til 18.00 og søndag 25. november fra klokken 12.00 til 18.00.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot