*Nettavisen* Nyheter.

Jul i teatret og operaen

Nøtteknekkeren, Reisen til Julestjernen og Snekker Andersen er blant forestillingene som skal sørge for å få deg i riktig stemning før jul.

Oslo Nye Teater:

Trikkestallen

Hva: Jul med Prøysen og snekker Andersen

Beskrivelse: En juleforestilling bygget over Alf Prøysens tekster

Dramatisert for dukketeater av Stein Kiran.

Når: For fullstendig spilleplan og tider se Oslo Nye sin hjemmeside. Siste forestilling 31.12.


Nationaltheatret:

Hovedscenen

Hva: Reisen til julestjernen

Beskrivelse: Eventyret om prinsesse Gulltopp, kongen, dronningen, den onde greven og Sonja som går ut for å finne julestjernen.

Når: Kl. 17.00 Siste forestilling 18.01.11 For fullstendig spilleplan og tider se Nationaltheatrets hjemmeside.Det norske teatret:

Scene 2

Hva: Teskjekjerringas julestrid

Beskrivelse: Teskjekjerringa synes det er like stas å stelle til jul som å feire selve høytiden. Mannen hennes synes kanskje det kan bli litt stressende med alt maset og mener de kan reise til Syden i jula. Men Teskjekjerringa holder på sitt og sammen nviterer de til en hyggelig førjulssamling med baking, pynting av juletre, sang og spill.

Basert på Alf prøysens tekster og sanger.

Når: Spilles til og med 22. desember. For fullstendig spilleplan og tider se se Det Norske Teatrets hjemmeside.Folketeateret:

Hva: Jul i Blåfjell

Beskrivelse: Blånissene har mye å gjøre fram til Julenatten. Hver dag skal de lage Den blå Timen, og de skal passe på at fjellet er rent og pent. Men i år er skjer det noe rart i Blåfjell. Noen tømmer søppel i fjellet, og nøkkelen til Kvisthulen har forsvunnet! Basert på NRKs julskalender.

Når: Spilles fra 1.-19. desember. For fullstendig spilleplan og tider se se Folketeaterets hjemmeside.Den norske opera og ballett:

Hovedscenen

Hva: Nøtteknekkeren

Beskrivelse: Kassiske ballett er fylt av magi, eventyr, skjønn musikk og dans. Etter familiens juleselskap legger lille Clara ut på en drømmereise der hun blant annet møter Musekongen, Snødronningen og Sukkerfeen. For ikke å glemme Nøtteknekkerprinsen, som viser henne rundt i eventyrland, hvor hun blant annet får se dans fra alle verdenshjørner.

Når: Spilles til og med 23.12. For fullstendig spilleplan og tider se operaen.no.


Chateau Neuf:

Hva: Art juleforestilling

Beskrivelse: Art musikal- ogballettskoles elevforestilling

Når: 4. og 5. 12 kl. 14 og 18

Oslo Spektrum:

Hva: Putti Plutti Pott

Beskrivelse: Tradisjonsrik teaterforestilling for barn

Når: 16.-19.12. Se Oslo Spektrums nettsider for mer informasjon


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.