RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Jul på Knatten»


Rie Bistrup var en svært populær dame på Skøyen/Smestad seniorsenter.
Rie Bistrup var en svært populær dame på Skøyen/Smestad seniorsenter. Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG
– Du verden så mange pene mennesker det var her, sier Rie Bistrup. Hun fikk gleden av å avslutte årets Seniorakademi.

SKØYEN: Lekker og julepyntet inntok den velkjente Aftenposten-skribenten Rie (Else-Marie) Bistrup Skøyen/Smestad seniorsenter. Og rosen lot ikke vente på seg.

– Hun er en utrolig flott dame, og ikke minst flink. Hun holder seg også fabelaktig godt, sier en eldre dame i det hun passerer entreen på seniorsenteret.

– Rie har vært her fire ganger før og trekker alltid fullt hus. Sist hun besøkte oss var det rundt 60 personer i salen her, og jeg har tro på at det fylles opp her i dag også, sier leder ved seniorsenteret Vibeke Brask-Nilsen.

– Fargerikt selskap

Journalist- og forfatterparet Annemarta og Johan Borgen flyttet til Knatten på Hvaler i Østfold i 1968. Det ble et fargerikt og gjestfritt hjem.

– Det var et fargerikt selskap som ventet på skyss på bryggen i Fredrikstad og et selskap som ikke behøver å presenteres videre: Jacob Weidemann, Kjell Bekkelund med votter, Jan Otto Johansen og Ludvig Eikaas.

Sistnevnte med fela, hardingfela. Den var jo fin til å avbryte hver en god samtale med, humrer Bistrup. Hun stopper opp. Hun har fått øye på en hun kjenner. – Otto! Så hyggelig at du kom, sier hun smilende og retter litt på de knallrøde brillene.

– Det var flere som var med, men de nevnes ikke. De vet heller ikke at de ikke blir omtalt. Det var forresten forbudt å skrive noe som helst fra denne julelunsjen. Men, man fikk virkelig snakket fra seg. Man snakket fra lunsj 2. juledag utover 3. dag og 4. dag, sier hun.

Inngangsbilletten

Skyssen har ankommet og følget er på vei mot Knatten. Rie Bistrup minnes at hun frøs.

– Det var kaldt i det vi kjører utover og vi har med masse bagasje. Vi skulle jo overnatte og inngangsbilletten var én flaske rødvin per strupe. I sommerhalvåret var det byttet ut med en rose til Annemarta. Slik var det jo på båten til Erik Bye også. En flaske vin som inngangsbillett, og den vinen skulle ikke være av den billigste sorten, sier Bistrup. Hun trollbinder videre samtlige fremmøtte med historier om den velkjente fiskesuppen til Annemarta, om de fargesterke soverommene med karakter, om samlivet mellom Johan Borgen og Annemarta. Og ikke minst om intervjusituasjoner med Johan Borgen.

– Jeg var ikke dreven, og avisen hadde fått til et eksklusivt intervju med Borgen, som da hadde gitt ut bok. De bodde den gang i Akersbakken, og jeg kom inn og presenterte meg. Johan Borgen var ikke glad. Jeg husker han sa «det passer i grunnen ganske dårlig», mimrer Bistrup.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere