Gå til sidens hovedinnhold

Julaften hver dag

Det mener sangsolist Carsten Stabell fra Bestum om sin nye arbeidsplass, Operaen i Bjørvika. På lørdag inntar han scenen under åpningsshowet.

BJØRVIKA: Det er ikke så lett å finne frem her, jeg bruker faktisk mye tid hver dag bare på å finne snarveier og å se hvor dører fører hen, smiler Stabell mens han guider undertegnede journalist en trapp opp, en dør inn, ny trapp opp og ny dør inn.

Det er jo fantastisk å få lov til å være med hit ned og se hvor fint det faktisk er blitt. Det er noe ganske annet enn de gamle lokalene våre, sier han.

Mye jobb

Det har vært lange dager spekket med øvelser for Stabell og resten av ensemblet før det braker løs på lørdag.

Det blir gjerne 11.00-23.00, men i kveld har jeg heldigvis fri, og det skal bli godt. Men i morgen er det full fart igjen, sier han.

Stabell har vist vei, visstnok en av de nye snarveiene, inn på scene 2. En vakker sal møter oss. En sal som om få dager vil være fylt til randen av celebre gjester fra inn- og utland.

Det er en stor og flott sal med fantastisk lys fra den kronen der oppe, sier Stabell og peker opp mot midten av taket. Men så blir det mørkt.

De driver og tester litt lys her nå, så man vet aldri når det blir mørkt, humrer han.

Min greie

Det er 24 år siden Stabell debuterte som sanger. Han forstod raskt at dette var noe han ønsket å drive med.

Jeg hadde funnet min greie, liksom. Sånn føltes det virkelig. Og akkurat sånn føles det ennå, sier han.

Det har gått ett år siden bass-solisten sang på den nye operascenen første gang. Og det ble med to strofer.

Det var i et intervju med P2, og de ville så gjerne at jeg skulle synge litt. Så da tok jeg to strofer. Jeg kunne selvsagt gjort det i dag også, men det er vel noe med at stemmen min ikke kommer like godt frem på trykk, spøker han og geleider oss videre gjennom ganger og trapper.

Kreativt miljø

Carsten Stabell kom tilbake til ensemblet ved Den Norske Opera & Ballett etter et utenlandsopphold og en frilansperiode fra 1992-2003. Og han er svært glad for å være tilbake.

Det er klart det er spennende å være med på dette, også med tanke på den nye kunstneriske ledelsen som overtar om et år. I disse lokalene er det jo nesten vanskelig å ikke bli kreativ, sier han og viser vei gjennom ulike studios hvor man kan jobbe alene eller sammen med en pianist.

Som du ser har alle rommene fått rollenavn. Så man påminnes hele tiden hvor man er, avslutter Stabell.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar