RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anne Dean- Refsum tror det blir utrolig spennende å feire jul på Oljeplatformen Gyda.
Anne Dean- Refsum tror det blir utrolig spennende å feire jul på Oljeplatformen Gyda. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Julaften i Nordsjøen

I en tid da folk flest gleder seg til å være hjemme med familien, drar barneskolelærer Anne Dean-Refsum for å feire jul på en oljeplatform.

LILLEAKER: Lille julaften skal Anne bli fraktet med helikopter til et av de mest værutsatte og isolerte stedene på jorden, og det helt frivillig. Kontrastene til hjemmet på Lilleaker blir store.

– Jeg skal være på Gyda platform, som ligger cirka 1,5 times helikoptertur utenfor Stavanger, sier Dean.

I regi av Sjømannskirken

Der skal hun blant annet holde to julegudstjenester og forhåpentligvis underholde med musikalsk innslag.

Prosjektet leste hun om i avisen. Med en gang hun så det annonsen visste hun at det var det hun ville gjøre denne julen. Initativet kommer fra sjømannskirken som har holdt på med dette i 28 år. Det er cirka 35 frivillige som reiser for å underholde og ta del i julefeiringen til de arbeideren som ikke får dra hjem til høytiden.

Ikke dårlig samvittighet

– Hva får deg til å gjøre dette?

Jeg har aldri vært så opptatt av å feire på den tradisjonelle måten, og sønnen min skal være hos sin far i år, og så det er bare ektefellen og bikkja jeg reiser fra, og begge støtter meg fullt ut, så det er ingen dårlig samvittighet, sier Anne og humrer.

– Det kan være farlig

Sønnen til Anne, 15 år gamle Oscar var mest opptatt av sikkerhet da han fikk høre hva moren hans skulle gjøre over julen.

– Han ga meg klar beskjed om at det kan være farlig, og at olje kan brenne, men jeg tror nå han skjønner at man tar en mye større sjanse når man krysser veien, sier Anne.

Nå bare gleder hun seg til avreise.

– Det ligger et spenningsmoment bak dette, og jeg gleder meg utrolig mye. Det er ikke alle som får denne muligheten, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere