Julaften på Grefsen

Line Bustad og Randi Bergersen håper og tror arrangementet blir vellykket.

Line Bustad og Randi Bergersen håper og tror arrangementet blir vellykket. Foto: FOTO. ELISABETH C. WANG

Lokalet og juletreet er i boks. Nå trenger Randi Bergersen og Line Bustad gjester og frivillige.

KJELSÅS/GREFSEN: – Vi trenger også økonomisk støtte til dette prosjektet, det gjør vi virkelig. Vi har fått litt fra Grefsen Lions, men vi trenger fortsatt den hjelpen vi kan få, sier Bergersen.

– Gammeldags dugnadsånd

Målgruppen er folk i alle aldre, barn, kvinner og menn. Julaften-selskapet er politisk- og religiøst uavhengig.

– Det vi tenker er at gjestene er med på pyntingen, ordning med kakebakst og underholdning. At det blir litt god, gammeldags dugnadsånd. Da blir folk lettere kjent med hverandre og dem man skal spise og hygge seg sammen med, sier Bustad.

Har du lyst...

Venninnene fra Kjelsås har stor tro på at det er behov for et slikt tilbud i bydelen. De vet bare ikke om noen vil benytte seg av det.

– I denne bydelen bor det rundt 45.000 mennesker. Det er jo sannsynlig at ikke alle disse menneskene har noen å ferie julaften sammen med. Men det er viktig for oss at det ikke blir noe sånn «å stakkars dem som ikke har noe annet tilbud». Dette er rett og slett en invitasjon til julaftenfeiring med deilig mat og godt selskap. Har man lyst, melder man seg på, smiler Bustad.

Tar sjansen

De har begge et behov for å komme tilbake til det julen egentlig dreier seg om: Nestekjærlighet og det å glede andre.

– Det blir for mye av alt det andre, julegavekjøp, stress og mas. Vi hopper ut i dette uten å vite noe sikkert. Enten blir det skikkelig vellykket og kanskje en tradisjon, eller så gir vi oss med forsøket. Vi ønsker uansett ikke å la det være uprøvd, sier Bergersen.

De vurderer fortløpende om det skal være en egenandel gjestene betaler. Uansett er ikke målet å tjene penger på feiringen.

– Eventuelt overskudd skal gå rett tilbake til tjenester for barn og unge i bydelen. Vi tjener ingenting på dette, i hvert fall ikke i form av penger, sier Bustad.

Julaften-feiring i Grefsen menighetshus 24. desember fra klokken 15.00 til 18.00. Lyst til å være gjest eller frivillig? Ta kontakt på telefon: 95731884 eller 47757449. Mail: rand-be2@online.no. Påmeldingsfrist er 10. desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.