RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julaften sammen med andre

Julaften kan være en sår dag å feire alene. I både Skøyen kirke og på Hovstua arrangeres det julefest på lørdag.

Skøyen/Hovseter:Skøyen menighet samarbeider med både Ullern menighet og Ullern frivillighetssentral, mens Hovstua samarbeider med Vestre Aker frivillighetssentral. - Allerede er det mer enn 50 stykker som har meldt seg på, og vi håper selvfølgelig at alle kommer, sier vikar ved Hovstua, Shaheen Ara.
Hun er allerede i gang med forberedelsene til årets julaftenfeiring.
- Det er mye som skal huskes på, men det meste er under kontroll, sier Ara.
Alle aldre
Alternative julefeiringer er en viktig del av førjulsforberedelsene for bydelens frivillige. Både på Hovstua og i Skøyen menighet pyntes det og lages istand til tradisjonell julefering.
- Hos oss det er 16 stykker i alderen 19 til 80 som har meldt seg på foreløpig, men vi håper jo selvfølgelig det blir fler. Når siste julegudstjeneste er ferdig gjør vi klart til gløggservering og deretter følger både pinnekjøtt, kålrabistappe og nykokte poteter, forteller diakon ved Skøyen menighet, Grete Framgarden.
Hun mener det er svært viktig at menighetene går sammen med frivillighetssentralene for å skape julefeiring for de som har behov eller lyst på et alternativ.
- Det er tydelig at folk setter pris på dette tilbudet og at mennesker i alle aldre viser interesse. Selv mener jeg det er viktig at julaften her i menigheten blir så hyggelig det kan bli og vi vil derfor servere godt med både mat og drikke samt be hver enkelt ta med seg en presang, sier Framgarden.
Bli kjent
På Hovstua er det tradisjonell julemat som står på menyen og også her blir det god stemning.
- Vi har stor tro på at dette kommer til å blir en trivelig dag hvor folk blir kjent med hverandre og hygger seg sammen. Med tanke på hvor mange som har meldt seg på, er det tydelig at det er et behov for denne typen arrangement i bydelen og området generellt, sier Ara.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere