*Nettavisen* Nyheter.

Julefeiring på Senter Syd

Julefeiring: Pastor Sture Jenssen i frikirken på Mortensrud inviterer i år til julaften på Senter Syd. Og han får god støtte av både senterleder Richard Elphinstone og andre som vil gi de som ikke har noen å være sammen med på julaften, et hyggelig tilbud. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Hvor og hvordan har du tenkt å feire julaften? Senter Syd på Mortensrud er ett alternativ.

Mortensrud: Ikke så at du skal rusle i butikker og titte på den ribba som enda ikke er solgt eller finne gaver du ønsker deg.

– Det begynte hjemme på julaften i fjor, forteller Sture Jenssen, pastor i Søndre Nordstrand Frikirke som holder til på toppen av Senter Syd.

– Da vi hadde spist og kost oss, pakket opp gavene og gitt oss i kast med kaker, bestemte jeg meg. Neste år skal vi feire julaften i kirken, sa jeg til familien.

Responsen var nok heller laber på hjemmefronten, men det blir altså julaften på toppen av Senter Syd i år.

– Dette skal bli et åpent arrangement for de som ikke har noe nettverk, sier pastoren.

Ikke første gang

Nå er ikke dette første gang noen har valgt å bytte ut den tradisjonelle julefeiringen med familie og i stedet gjøre i stand for de som kanskje ikke har noen nære å være sammen med på denne kvelden.

I fjor var det et tilsvarende arrangement i klubbhuset til Holmlia Sportsklubb, og tidligere har vi skrevet om både engasjement i ungdomsklubben på Lambertseter og Lions/LEO på Rustad.

– Det er frikirken her som står for årets arrangement, men vi har gode samarbeidspartnere, sier Sture Jenssen.

Gudstjeneste først

– Senterleder Richard Elphinstone her på senteret har lovet å støtte, og vi har fått god respons både fra de næringsdrivende her på senteret og på Holmlia.

– Og jeg har 8-10 medhjelpere til julekvelden.

– Som vanlig skal vi ha gudstjeneste her klokken 16, men når den er ferdig, fortsetter vi et nøytralt rom ved siden av. Her skal det være hyggelig dekket og her blir det servering. Vi vil ha både tradisjonell ribbemiddag og pinnekjøtt av halal-kjøtt. Gaver, gang rundt juletreet, leker og kaffe og kaker er stikkord for resten av kvelden .

Skal bli tradisjon

– I og med dette er førsate gang vi vil ha et slikt arrangement, blir det litt å prøve seg frem, sier pastor Jenssen. – Vi vet jo ikke hvor mange som vil melde seg på, og vi vet heller ikke hvordan formen blir. Men tanken er at årets julaften skal bli starten på en tradisjon slik som så mye annet er i jula.

Påmelding

I disse dager blir det laget plakater som skal henges opp på sentrale steder i bydelen, og arrangøren vil kontakte folk som vet hvem som kan trenge et sted å være på julaften.

– Vi må ha påmelding med tanke på serveringen, sier pastor Sture Jenssen som allerede nå kan treffes på 411 78 848.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag