*Nettavisen* Nyheter.

Julegaver med god ettersmak

Tessa viser frem klær som skal selges under messen lørdag.

På lørdag kan du kjøpe julegaver og samtidig vite at pengene går til hjelpearbeid for barn som trenger det.

Klikk på bildet for å forstørre.

Familien Kongsrud er klare på lørdag, fra venstre Mikkel, Sissel, Jacob og Tessa i luer/hatter, sjal og drakter fra Etiopia. Foto: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

Bilder er også til salgs under messen.

GREFSEN: Familien Kongsrud fra Grefsen er klar for Adopsjonsforums årlige julemesse, lørdag 21. november fra klokken 10.00 i Vestre Aker Menighetshus.

Fint fra mange land

– Her blir det mye fint å få kjøpt, fra blant annet land som Bolivia, Colombia, Peru, India, Kina, Nepal og Etiopia. Det vil bli solgt alt fra tradisjonelle klær fra opprinnelseslandene, til smykker, lekre sjal, tøfler, hårpynt, bilder, og mye annet bra, forteller mamma Sissel Kongsrud.

Hele familien er engasjert i messen, som ifølge familien Kongsrud også er en fin anledning til å treffe andre adopsjonsfamilier på.

Nærmest uavkortet

– Det har vært generelt bra besøk foregående år, men vi håper selvsagt at det på lørdag kommer enda flere. Da blir det enda mer penger til barn som virkelig trenger det, i de forskjellige landene Adopsjonsforum har samarbeid med, sier Sissel, som også forteller at julemessen er en del av bistandsarbeidet Adopsjonsforum gjør i de forskjellige landene.

– Dette er også en veldig hyggelig greie. Det som òg er veldig bra med messearrangementet, er at administrasjonskostnader og liknende nærmest er null. Varene er noe foreldrene har tatt med hjem til Norge. Kanskje i forbindelse med henting av barnet de har adoptert, eller i forbindelse med ferie/besøk ellers i de forskjellige landene. Og resten av arrangementet er det også vi foreldrene som står for, så inntektene går nærmeste uavkortet til bistandsarbeidet!

Kafé også

Rundt 30 personer – stort og smått – skal jobbe under messen, også Jacob (9), Mikkel (7) og Tessa (4). Og det blir en liten kafé.

– Jeg skal i hvert fall selge vafler – det har jeg gjort før også. Og blir det noe igjen etter at det er stengt, så tror jeg vi får spise opp resten, sier Jacob.

Mikkel gleder seg til å møte andre barn og leke, mens Tessa i likhet med sin største storebror, er mest opptatt av vaflene – og kanskje av julegaveverkstedet for de minste.

Trenger premier

– Det blir også utlodning med flotte premier, og vi tar gjerne imot flere gaver til lotteriet fra det lokale næringslivet; kanskje gavekort, barneklær, pyntegjenstander, bøker mm. Bare ta kontakt på sissel_kongsrud@hotmail.com, sier Sissel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.