Julegrana tent for full musikk

Flere titalls barn stimlet om nissen som ankom Marienlunden til hest. Foto: Kaja Stabursvik

Flere titalls barn stimlet om nissen som ankom Marienlunden til hest. Foto: Kaja Stabursvik

Gløgg, kaker, kor og nissen til hest. Det var tenning av julegrana på Marienlunden på Holtet i helga.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bekkelaget skolekor sang julesanger i kulda. Foto: Kaja Stabursvik

HOLTET: Til tross for kulde og enda flere aktive minusgrader i den sure vinden, var det et hundretalls mennesker som hadde møtt opp på Marienlunden på Holtet for å overvære den årlige julegrantenninga.

Skolekorpset ved Bekkelaget skole skulle egentlig spille, men det ble for kaldt for instrumentene, så musikantene måtte melde avbud. I stedet var Bekkelaget skolekor sporty og stilte opp og underholdt de frammøtte med et knippe julesanger før grana ble tent.

LES OGSÅ OM JULEGRANTENNINGA VED ØSTENSJØVANNET: Lyser opp i vintermørket

Gløgg i kulda

Bak det årlige arrangementet står Bekkelagshøgda vel, og nestleder i foreningen, Jon Anton Johnson kan fortelle at årets opplegg kan tilby noe til både liten og stor.

– Vi deler ut gløgg og kaker, noe som er svært populært i kulda. Bekkelagets skolekor underholder oss med julesanger før vi tenner julegrana og tar et par runder rundt treet. Og til slutt kommer nissen, noe som barna alltid setter pris på, sier Johnson.

Nissen alltid populær

Tatt kulda i betraktning var det bare blide fjes å oppdrive blant barn og voksne, og da nissen ankom åstedet til hest, var det ingen tvil om hvem som var kveldens helt. På sekunder var kulda glemt, og flere titalls barn svermet om nissen og hesten.

En liten godtepose, og kulden var glemt for denne gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.