Julehuset Amaldhus

For tiende året på rad åpnes dørene i Majorstuveien 8 til hyggelig førjulstreff for store og små. Fredag, lørdag og søndag inviteres vi inn i bydelens mest idylliske julehus.

Majorstuen: For mange i nærmiljøet er førjulsbesøket på Amaldhus en nødvendighet for å komme i julestemning. Huset i seg selv er jo som hentet fra en eventyrbok, her kan man antagelig komme i julestemning hele året.

Fra tekstilverkstedet på loftet i annekset produseres det varer til markedet året rundt. Onsdag er markedsdag, da møtes flittige kvinner til hyggelig og produktivt fellesskap. Unni Karlsen har vært primus motor for formingsaktivitetene de siste ni årene. Hun har solid formingsbakgrunn og behersker det meste av teknikker og maskiner.

Dette med fellesskap er viktig. Vi merker godt at kreativiteten øker med antall deltakere, vi inspirerer hverandre og inspireres av at produktene våre skal selges på julemarkedet. Det er moro å vise frem det vi har laget.


Personlige julegaver

Utvalget på Amaldhus julemarked er stort og variert. Tradisjonelle strikkeprodukter til alle aldersgrupper, tovede tøfler og hatter, pulsvanter og pannebånd i alle regnbuens farger og i topp kvalitet. Det er godt utvalg i produkter for barn og unge også, i første rekke for jenter. Det bugner av lekre smykker, sjal og ikke minst vesker i lekre stoffer. Amaldhus setter stor pris på generøse tekstilforetninger i nabolaget, som gir dem vareprøver og utgåtte stoffer. En god del av produktene på julemarkedet er laget i lekre designstoffer og garn. Det er absolutt mulig å få unnagjort en god del av julegavehandelen i Majorstuveien 8 i helgen, i særdeles hyggelige omgivelser.

Livemusikk og hjemmebakst

Amaldhus Julehus byr selvsagt også på tradisjonell musikalsk underholdning, hjemmebakst og risengrynsgrøt. Det har vært hektisk aktivitet på kjøkkenet den siste uken for å få julebaksten i boks. En betydelig frivillig innsats ligger bak helgens arrangement, godt over 30 personer har vært involvert i årets Julehus.

Vi gleder oss til å åpne dørene klokken 12.00 i morgen, sier Unni Karlsen. Det er alltid spennende å se hvordan besøket blir, og ikke minst hva som blir "slagerne" blant produktene våre i år. Det er nemlig helt umulig å forutsi. Vi kjenner igjen mange blant publikum, det er veldig hyggelig at Julehuset er blitt en tradisjon for en del av nabolaget vårt. Vi ønsker store og små velkommen til en hyggelig førjulsstund. Og kanskje kommer nissen?

Amaldus Julehus holder åpent 1., 2., og 3. desember fra 12.00 - 16.00, i Majorstuveien 8. Vi minner også om Julejazz samme sted, 9. desember kl 13.00 - 16.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.