RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julekonsert og jubileumsfeiring


Vestre Aker Dusjlag inntar Ris kirke på søndag.
Vestre Aker Dusjlag inntar Ris kirke på søndag. Foto: FOTO: UTLÅNT
Søndag fylles Ris kirke med et spekket jule- og jubileumsprogram signert Vestre Aker Dusjlag.

RIS: – Vi er en glad gjeng. Det er vi utvilsomt, sier Jens N. Engelstad.

Vestre Aker Dusjlag feirer sitt 20-årsjubileum i år og avslutter året med jule- og jubileumskonsert. Det gjør koret sammen med solister fra operakoret og et kammerorkester under ledelse av André Orvik, som til vanlig er alternerende konsertmester i Oslo-Filharmonien. På programmet står blant annet Mozart, Händel, Alnæs, Mendelssohn, Bruckner, Fauré og selvsagt et knippe tradisjonelle julesanger.

Les også: Dusjlaget mot nye høyder

– Vi startet innøving av Mozarts Missa Brevis i vår. Resten var mer eller mindre kjent for oss fra før. Men vi har terpet mye i hele høst, sier Engelstad.

– Gjennom 20 år, hva er man som kor mest stolt av å ha fått til?

– Det at vi fortsatt ikke bare er her, men også lever i beste velgående og i all hovedsak, dessverre, har inntaksstopp, er vel kanskje det jeg personlig er mest stolt av. At det regelmessig møter vel 50 stykker på øvelser og at alle gleder seg like mye til å møtes er jo grunn til å glede seg over. Det er en blanding av øvelse og til dels intens prat og hygge i pausen. Det vi som kor er mest stolt av er vel at vi hele tiden har siktet høyere og høyere, og hittil ikke har gjort de store bommerter under konserter, sier han.

– Hva kan publikum glede seg til på søndag?

– Ettersom det meste er kjent stoff for oss er det nok Mozarts Missa Brevis som er høydepunktet. Særlig fordi vi har med oss et kammerorkester og solister fra operaen. Samspillet mellom dirigent, kor, kammerorkester og solister er en opplevelse og jeg håper jo at publikum føler det på samme måte. For alle i kirken, og ikke minst oss selv, er nok de sterkeste følelsene forbundet med avslutningen med «Deilig er Jorden». Når salen reiser seg og synger med for full hals, da kommer tårene lett frem hos de fleste antar jeg, sier Engelstad.Samholdet er sterkt i Vestre Aker Dusjlag. Det betyr mye for medlemmene.

– Mange har vært med fra starten, og få slutter, så da har vi blitt god kjent med hverandre. Turer i inn- og utland bidrar spesielt i så måte. Likevel er det ikke til å skjule at vår dirigent, Kristin Groven Holmboe, er en viktig grunn til entusiasmen. En dyktigere dirigent er vanskelig å tenke seg at vi kunne fått, og når hun i tillegg er et fyrverkeri og alltid er sprudlende og inspirerende, bidrar hun sterkt til gleden ved å synge i koret, avslutter Engelstad.Jule/jubileumskonsert i Ris kirke på søndag klokken 18.00. Billetter fås ved inngangen.


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere