*Nettavisen* Nyheter.

Julekort med en dypere mening

Hvorfor ikke slå to fluer i en smekk? Skrive et hyggelig kort og støtte en god sak. foto: elisabeth C. wang

Denne julen samarbeider CC Vest med Ullern menighet. Kjøper man et knippe julekort bidrar man samtidig til menighetens arbeid i Sør-Afrika.

LILLEAKER: Vi håper selvsagt mange allerede har sett dem og velger å kjøpe disse julekortene. Det står ikke noen dato på dem så man har lov å sende noen i romjulen også, sier kapellan Ingrid Rian.

Vennskapsmenighet

Utgangspunktet for samarbeidet var en forespørsel fra CC Vest om hvorvidt de kunne være med å støtte noen av menighetens prosjekter.

Det spørsmålet ble vi svært glade for, og bestemte oss for at pengene skulle gå til vår vennskapsmenighet i Ntzuma, en township utenfor Durban i Sør-Afrika, forteller Rian.

Suppesenter og AIDS-problematikk

CC Vest gikk så i gang med å produsere julejulekort som kunne selges i butikkene.

Pengene fra salget av kortene går uavkortet til tre ulike prosjekter i Ntzuma, blant dem suppekoking og utdeling til dem som trenger det. Høye matpriser i høst har gjort at kvinnene som lager denne suppen har gått fra å bespise cirka 400 til opp mot 1000. Det er et antall det nesten er vanskelig for oss å forstå, sier Rian.

I tillegg til suppekoking går pengene til et ressurssenter som driver veiledning og forebyggende arbeid i forhold til HIV/Aids-problematikk samt til et barnehjemsprosjekt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.