RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julekrybber fra hele verden


LYTTENDE: Frida, Sofie og Sofie fra 2. trinn ved Ljan skole hører konsentrert etter når sokneprest Per Olav Vangen forteller om Josef og Maria som fikk plass i stallen da Jesus ble født. Denne julekrybben står i Ljan kirke hver jul.
LYTTENDE: Frida, Sofie og Sofie fra 2. trinn ved Ljan skole hører konsentrert etter når sokneprest Per Olav Vangen forteller om Josef og Maria som fikk plass i stallen da Jesus ble født. Denne julekrybben står i Ljan kirke hver jul. Foto: Begge foto: Aina Moberg
Mette Heiland har dilla på julekrybber. Nylig inviterte hun elevene fra Ljan skole til å se på herlighetene.

LJAN: Ljan menighets «altmuligkvinne» har lenge hatt en drøm om å stille ut krybbene i førjulsstiden. Hele 41 eksemplarer ble det på første forsøk.

 
 


– Alle er spesielle. Her finnes både en palestinsk julekrybbe med mur, en helsvart afrikansk utgave, en blå i glass fra Hadeland og en resikulert krybbe, laget i Krakow av sjokoladepapir.

– Favoritten min er kjøpt på et marked i Krakow. Den er laget i ett stykke av en kjent polsk kunstner, forteller hun.

De inviterte elevene fikk høre kortversjonen om Josef og Maria som ikke hadde noe sted å bo da Jesus ble født, men måtte finne ly i en stall.

– Fint å se på alle krybbene, og høre det Mette og presten fortalte, synes Frida (7).

Like lett var det ikke for de små å tippe opphavsland til utvalgte julekrybber. Et håndskåret eksemplar fra Betlehem, ville de plassere både i Frankrike og Spania, eller kanskje det var Norge?

Først da soknepresten begynte å synge « et barn er født i...», løsnet det.

Ga mersmak

Ikke bare elevene, men også Ljans barnehagebarn og resten av menigheten fikk komme på besøk og se på julekrybbene. Første adventhelg var det et par hundre innom, to kvelder denne uken likeså.

– Sannsynligheten er stor for at vi gjentar dette neste år. Det gav mersmak, sier Mette Heiland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere