RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julemarked i hagen


Bildet er fra fjorårets julemarked på Tøyen hovedgård. FOTO: PRIVAT
Bildet er fra fjorårets julemarked på Tøyen hovedgård. FOTO: PRIVAT
Det blir nok en gang gammeldags julemarked på Tøyen hovedgård på lørdag.

TØYEN HOVEDGÅRD: Det tradisjonsrike og årlige julemarkedet i Botanisk hage går av stabelen i regi av Botanisk hages venner. Nytt av året er at venneforeningen benytter anledningen til å selge desemberblomstrende tulipaner i potte, samt masser av håndlagde produkter.

Nissekone, hest og kjerre

Ellen-Beate Thomsen blir å treffe som nissekone under julemarkedet. Hun har i en årrekke vært primus motor bak julemarkedet. Her får man kjøpt julegaver og sesongenes varer som er hjemmebakt, syltet, tovet, høstet, strikket, vevd, snekret, bakt eller fremstil på annen håndverksmessig måte. Antallet utstillere er større enn noen gang før, forteller arrangøren.

– Det blir stappfullt med boder og bare håndlagde kvalitetsprodukter å få kjøpt, forteller Ellen-Beate Thomsen.

Blomster til jul?

Venneforeningen benytter anledningen til å selge desemberblomstrende tulipaner i potten, stiklinger av "sukkerplanten" Stevia, samt kongler, bambuspinner og andre naturprodukter fra Tøyenhagen.

– Inntektene av salget går til innsamlingsreiser for plantemateriale til det nye opplevelsesveksthuset som er under prosjektering, heter det i pressemeldingen.

Rammene rundt julemarkedet skulle være de aller beste. Stedet var lenge en av landets viktigste herregårder og har i snart 200 år rommet Norges eldste botaniske hage. Her blir det mulig for barna å kjøre med hest, og nissemor leser eventyr for de minste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere