RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julemarked i hjerte av Oslo


Eskil Egge og Inger-Lill Frantzen selger masse pepperkaker i desember. FOTO: Anita Bakk Henriksen
Eskil Egge og Inger-Lill Frantzen selger masse pepperkaker i desember. FOTO: Anita Bakk Henriksen
Julemarkedet på Rådhusplassen vokser år etter år, og har vært en braksuskess siden det startet for tre år siden.

OSLO: – Her er det veldig koselig å jobbe, og ikke minst er det morsomt å treffe de samme menneskene igjen i førjulstiden, forteller Inger-Lill Frantzen.

Noe for alle

Hun har jobbet på Julemarkedet siden starten i 2007, og har sett hvordan det har kommet flere og flere aktører på banen. Inger- Lill står i en liten bod som selger pepperkaker, brente mandler, og glassert frukt, sammen med kollega Catharina Holmberg. Her henger det store pepperkakehjerter tett i tett med personlige hilsner som for eksempel verdens beste pappa, tante eller kjæreste.

I en annen bod finner vi Amitai som står og selger sine egenproduserte kunstverk. Det er hennes første gang her og forløpig liker hun seg godt.

– Jeg har solgt mange bilder allerede, så dette går veldig bra. Det er mange som kommer bort og er nysgjerrige på bildene, sier hun.

Nå satser hun på at resten av tiden de er her vil bli en like stor suksess, og at hun får komme tilbake igjen neste år.

Tradisjonelt

Det første Julemarked på Rådhusplassen ble arrangert i 2007 av Strandefjorden Events AS etter egen idè og initiativ.I fjor var første gang at markedet hadde et eget telt med kunst- håndverk. Dette ble en stor suksess for utstillerne og meget godt likt av publikum. Derfor har de nå i 2009 valgt å sette opp enda et telt for kunsthåndverkere, slik at flere utstillere kan komme til med sine produkter.

Det finnes i år utstillere av glass, keramikk, tekstil, tradisjonelt håndverk, nisser, rosemaling, julepynt og annet som kan være fine og annerledes gaver til jul. Julemarkedet på Rådhusplassen har i tillegg til alle de forskjellige bodene også besøk av nissen nesten hver eneste dag. I tillegg til at barna får hilse på og snakke med nissen kan de også levere inn brukte tåtesmokker.Julemarkedet på Rådhusplassen holdes helt fram til 20. desember.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere