*Nettavisen* Nyheter.

Julemarked i Majorstuen menighet

Lørdag 27. november er det julemarked i «Kirkestuen» i Majorstuen kirkes underetasje. Det er nå fjerde året det blir arrangert, og menigheten håper på like god oppslutning i år som tidligere – minst!

MAJORSTUEN: Det blir salg av forskjellige hjemmelagede produkter: håndarbeider (strikket, brodert, sydd, vevd), dukker med dukkeklær, julekaker (kan fryses), flere sorter syltetøy, syltet gresskar, m.v.

Utlodning

En del husflidsvarer blir også loddet ut, pluss masse andre ting, blant annet fine gaver fra flere forretninger på Majorstuen – beregnet både på barn og voksne

Loppemarked

– Vi har også et loppemarked – ikke av de aller største, men med det vi kaller «kvalitetslopper», blant annet en del «juleting». Kanskje du kunne finne noe artig der? sier sogneprest Jens Torstein Olsen.

Så kan du kjøpe kaffe, eller annet drikke, og hjemmebakte kaker eller boller og kose deg i kaféen – evt. ta med hjem. Det pleier å være god stemning rundt kafébordene!

Hvorfor gjør menigheten dette? Selvsagt fordi inntektene er særdeles kjærkomne – men da ikke bare til seg selv og Majorstuen menighets eget arbeid.

– Vi har nemlig forpliktet oss til å være med å finansiere et prosjekt i Thailand i regi av Det norske misjonsselskap. Der driver de et skolehjem for ungdommer fra fattige jordbrukerfamilier. Disse ville ikke ellers hatt råd til skolegang. Med utdannelse har de helt andre muligheter til å få seg en jobb og skaffe seg en bedre fremtid enn de ellers ville hatt. Det meste av inntektene fra markedet går til dette prosjektet, sier Olsen.

– Dette er en del av det vi kaller kirkens «diakoni» – d.v.s. praktisk livshjelp til mennesker som befinner seg i en utsatt livssituasjon, det være seg i Norge eller i andre deler av verden.

Ta med deg venner og familie og kom! Markedet holder åpent fra 11.00 – 17.00. Trekningen på utlodningen foregår kl. 16.00, og alle vinnere blir kontaktet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.