RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julemarked på Folkemuseet


Stort bedre julemarked blir det ikke! Tusenvis av store og små besøker Folkemuseet nå før jul.
Stort bedre julemarked blir det ikke! Tusenvis av store og små besøker Folkemuseet nå før jul.
Julemarkedet på Folkemuseet er blitt et begrep. Mange kommer ikke i ordentlig julestemning før de har vært innom markedsbodene og de julepyntede husene på Folkemuseet.

BYGDØY: Julemarkedet kan oppleves de to første helgene i desember.

Jul i historiske interiører

Nytt i år er 50-tallets julefeiring i Trøndelagstunet. På kjøkkenet står husmoren med de siste juleforberedelsene. I fjøset kan barn og voksne hilse på husdyrene, som også skal ha noe ekstra godt til jul.

Flere av de andre husene i Friluftsmuseet pyntes også til jul. I Leikanger Prestegård er det Julaften slik den ble feiret hos familien Sverdrup i 1882. Det store juletreet er pyntet, og familien øver seg på julesangene. I Sagastua feires 1700-tallsjul, og Grøslistua kan man se hvordan julen ble feiret på landet på 1850-tallet.

I Chrystiegården forberedes et juleselskap i 1769. I OBOS-gården Wessels gate 15 vises julepynting fra 1879 til 1979.

Den første julemarkedsdagen, 4. desember kl. 15.00 holder Sølvguttene konsert på Festplassen. I museets utstilling av kirkekunst holdes konserter alle julemarkedsdagene kl. 13.00. De tre siste julemarekdsdagene holder St. Hallvard-guttene konsert på torget kl. 15.00.

Familieunderholdning

Oslo Familieteater viser forestillingen «Det er jul det er jul» hver julemarkedsdag kl. 13.00 og 15.00 Forestillingen bygger på kjente julehistorier med tekster fra blant andre Alf Prøysen og H. C. Andersen. Norsk Folkemuseums Dansgruppe danser sammen med Julenissen kl. 12.30 og 14.00. Barna kan lage julegaver i Julenissens verksted eller lage julepynt.

I markedsbodene og Museumsbutikken kan man finne de helt spesielle julegavene. Fra over 100 markedsboder og bord selges julepynt, juledekorasjoner, godter, kaker, røkelse, tekstiler og mye annet. Museets håndverkere kan tilby egenproduserte varer fra sine verksteder. I Lysstøperiet selges egenproduserte flerarmede lys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere