Julen varer hele året

Neste helg kan du sikre deg hjemmestrikk og hjemmebakst på julemessen i Ullern kirke.

Ullern: Utover Inger Lindseths spisebord ligger pulsvanter, skjerf, votter, tøfler, engler, nisser, duker, grytekluter, smykker og dukkeklær strødd. Rundt bordet sitter syv pensjonerte sykepleiere, lærere og flyvertinner og skravler.
- Vi har det veldig hyggelig her. Alle har med mat, en har med kake også står Inger for te og nydelig dekket bord, smiler de fingernemme damene, som er i alderen 59-90 år.

Fra januar-desember

- Vi starter i januar, og møtes annenhver onsdag frem til julemessen første helgen i desember. Desember er vår eneste frimåned, forteller Bente Føyn.
Den tradisjonsrike julemessen i Ullern kirke håver årlig inn 70-80 000 kroner.
- Vi fikk ideen for 20 år siden. Den gang var menighetshuset i svært dårlig stand, og vi fikk ingen penger fra kommunen. Pengene vi får fra julemessen går til vedlikehold av menighetshuset, forteller Lindseth.
For tre år siden fikk huset nytt inngangsparti til 1,8 millioner kroner. Oppussingen var finansiert av penger fra julemessene og en anonym, lokal kvinne.

2. og 3. desember

Neste helg er det igjen tid for julemessen i Ullern menighetshus, og kvinnene har virkelig fått ånden over seg.
- Hva er spesialitetene deres?
- Jeg er ganske flink til å tove votter og tøfler, forteller Toril Ziesler.
- Min spesialitet er strikk, smiler Herborg Hekneby.
- Jeg syr mest, forteller Ingeborg Prytz.
- Jeg er en alt-mulig-kvinne. Jeg lager sokker, forklær og smykker, sier Lindseth.
- Jeg er poteten i gjengen. Dessuten står jeg for underholdningen når vi treffes. Også er jeg bokspesialisten på messen, da, ler Birthe Klafstad.
- Søm! Jeg er nemlig utdannet i faget, forteller Wenche E. Hoel.
- Også er hun en racer i å selge! legger venninnene til.
I en måned har Føyn strikket på en Setesdalsbunad til en Babyborn-dukke. Dukken, bunaden og tre andre antrekk skal loddes ut.
- Er den ikke fin? smiler hun.
- Så er du ute etter fine, unike julepresanger, lopper, bøker, hjemmelaget chutney eller syltetøy eller hjemmebakte kaker, må du ta turen til Ullern menighetshus 2. eller 3. desember, sier de blide damene i kor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.