RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julenissene leker seg i Oslo

Selv om det er januar, er det mange nisser å se i hovedstaden i dag.

STORTINGET: Ser du en julenisse eller 30 i Oslo i dag, har det sin naturlige forklaring. Nissene ønsker nemlig å vise hvordan de konkurrerer i forkant av Santa Claus Winter Games på Savalen i morgen. 

Kulturkomiteen var i dag tidlig på plass på Stortinget for å høre hvordan nisselekene foregår. Om lag 30 nisser var på plass og et utvalg nisser fikk komme inn på Stortinget for å informere om og invitere kulturkomiteen til de internasjonale nisselekene på Savalen.

Øvelsene som gjennomføres på Savalen er postsekk-kasting, slededytting, hurtigpakking av gaver, sparkcross, hinderløype og aking. Nisser fra Norge, Sverige, Danmark, Russland og Latvia kommer for å konkurrere.

En av de mest kjente nissene er Fred Johnny Osther, som også er mannen som fikk ideen til Norway Cup. Osther er en gjenganger i Santa Claus Winter Games og tok for eksempel sølv i 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere