RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julerush for kjøreskoler

1. januar ble nye trafikkopplæringsreformer innført. Alle vordene bilister må nå ta et 17 timers trafikalt grunnkurs før de får lov til å sette seg bak rattet.

Groruddalen: Da dette ble kjent mot slutten av året i fjor var det mange som tok affære. Det var nemlig et unntak til de nye reglene: Tar du en kjøretime i 2004 kan du fortsette på den gamle ordningen.
Prospektet om et 17 timers ekstra trafikalt grunnkurs var det motivasjonsdyttet 32-åringen Runar Glomset fra Grorud trengte for å starte kjøreopplæringen.
Jeg hadde tenkt å ta lappen uansett, og da jeg hørte om den nye regelen bestemte jeg meg for å starte med en gang, forteller Glomset.
Julerush
Glomset står klar fredag morgen på Stovner for å fortsette sin opplæring med Tore Fossum fra Stovner og Groruddalen trafikkskole.
Fossum forteller om et kjempe rush rett før nyttår av elever som ville spare penger og tid med å begynne opplæringen på gammel ordning.
I fjor kjørte jeg på juleaften. Jeg har drevet med dette i 26 år nå, og det tror jeg aldri jeg har gjort før, sier Fossum.
Fossum var fullbooket frem til nyttår, og Glomset kan fortelle at han måtte prøve flere skoler før han fikk napp.
Først prøvde jeg på Grorud, for det er jo der jeg bor, men der var det helt fullt. Så ringte jeg hit og de var fullbooka også, men heldigvis hadde Tore nettopp fått en avbestilling, sier Glomset. Han tok sin første time 21. desember.
Drøyer
Selv om Glomset nå fortsetter med kjøretimer, er det mange av dem som tok sin første time i desember som ikke gjør det samme.
Det er veldig mange som begynte i fjor som ikke har gitt en lyd fra seg, sier Fossum. Han beregner at litt under halvparten av alle som begynte i fjor har hittil ikke bestilt nye timer.
Dette kan bli problematisk senere på året.
Fordi alle som nå kjører på den gamle ordningen må ha fullført lappen innen utgangen av 2005, kan det bli trangt om plassen til oppkjøring. De som enten stryker, eller ikke kjører opp i 2005, må begynne helt på nytt igjen på den nye ordningen i 2006.
Allerede nå har systemet begynt å klogge seg med søknader til oppkjøring, og søknaden til politiet som vanligvis tar 2 uker er nå oppe i 5 ukers behandlingstid, forteller Fossum.
De som begynte i fjor må stå på nå, ellers kan det bli dyrt. Da må de jo kjøre først på den gamle ordningen, og så begynne helt på nytt i 2006, sier Fossum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere