*Nettavisen* Nyheter.

Julesalmene «minutt for minutt» i Holmlia kirke

KIRKEN: Det serveres suppe i kirkestua fra kl. 12 for dem som ønsker en matpause underveis.

I den nye salmeboken er det et eget kapittel med julesalmer – 46 stykker. 2. juledag skal alle disse synges på Holmlia på halvannen time.

HOLMLIA: – Bli med på å synge hele kapittelet med julesalmer i Norsk salmebok! Vi inviterer til salmefest 2. juledag i Holmlia kirke, sier begeistret organist Hans Olav Baden, som gleder seg til å lede to og en halv times kontinuerlig julesang.

– Julesalmene er godt kjent for de fleste, men vi får aldri sunget alle. Nå har du muligheten, fortsetter han.
Inspirert av NRKs suksess med «Salmeboka minutt for minutt», gjorde prest Bendik Vollebæk og organist Baden om på de opprinnelige gudstjenesteplanene for 2. juledag, og inviterer altså til allsangfest, og de håper mange vil være med.

– Det er noe spesielt med det å synge sammen. Det var det vi alle ble så grepet av under NRKs salmesending, sier Baden.

– Kom til kirken 2. juledag for å bli med i allsangen, og jeg lover å gi maksimalt av hva orgelet kan gi av vellyd under hele programmet.

Klokken 11 synges første julesalme, «Et barn er født i Betlehem» (nr. 27), og det synges kontinuerlig til alle de 46 julesalmene i Norsk salmebok er sunget.

– Du kan være med å synge alle, eller komme når det passer deg. Siste salme er en av de nye som kom med i den nye salmeboken, Carolas «Vem har tänt den stjärnan».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.