*Nettavisen* Nyheter.

Juletrefest!

FEST! Røa Vel arrangerer juletrefest i januar.

Røa vel inviterer til juletrefest med nisse, underholdning og overraskelser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Håper på tradisjon: Styremedlem i Røa Vel, Jarle Aabø.

– Vårt motto er «Til det beste for Røa.» Å gjøre noe gøy for barna er et viktig bidrag til det, sier Jarle Aabø.
Som styremedlem i Røa Vel står han i spissen for det han håper skal bli en ny tradisjjon. 9. januar klokken 15 inviterer Røa Vel til juletrefest på Samfunnshus Vest, og alle barn er invitert.

Nisse og juletre

– Festen vil være tilpasset barn i alderen 3 til 5 år. Vi har sendt ut invitasjon til alle barnehagene i området, men andre kan melde seg på direkte til Røa Vel, sier Aabø.
Han lover topp underholdning, og selvsagt kommer selveste julenissen. – Resten skal være en overraskelse, sier han. Om det kommer ti eller 100 lover festgeneralen god stemning. Og han håper flere vil være med på spleiselaget i årene fremover.
– Dette kan bli en tradisjon på samfunnshuset. Vi vil gjerne ha med oss det lokale næringslivet på dette, og håper de kan hjelpe oss med å holde arrangementet bærekraftig, sier Jarle Aabø. Skikken med juletrefester kom til Norge midt på 1800-tallet, i forbindelse med at treet ble en del av den norske julefeiringen. Her holdes gamle juleleker ved like, fra tiden før juletregang ble vanlig i norske hjem.
På 1900-tallet har julenissen som kommer med små gaver eller godterier til barna, blitt et sentralt dramaturgisk grep og et høydepunkt under juletrefestene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.