RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

JUMP! Go ahead and jump!


I vinden: Det går for tiden unna både på og over bakken for elevene ved 5. klasse på Grindbakken skole. alle FOTO: VERENA DEHLI
I vinden: Det går for tiden unna både på og over bakken for elevene ved 5. klasse på Grindbakken skole. alle FOTO: VERENA DEHLI
Å sitte i ro ved pulten er vel og bra, men for elevene på Grindbakken er det to ting som gjelder: Hoppetau og Petter Puls.

GRINDBAKKEN: – Det var altså så inspirerende å se på. For et samarbeid og for en stil, sier Verena Dehli og Mette Berents fra Vinderen Helselag i kor etter å ha tilbrakt onsdag morgen på Grindbakken skole.

«Hopp for hjertet»

For hvis du trodde Nasjonalforeningen for folkehelsen (NFF) kun jobbet for å bedre helsen til den eldre garde. Ja, da tok du feil.

– Petter Puls og Hopp for hjertet er et prosjekt under Nasjonalforeningen for folkehelsen som har som mål å lære barn å ta vare på kroppen for å forebygge hjerte- og karsykdom i voksen alder. I vår bydel har tre skoler meldt seg på: Svendstuen, Slemdal og Grindbakken, sier Dehli og legger til:

– Disse skolene har Vinderen Helselag sponset med elevhefter som beskriver hoppetaukonkurransen og gir dem mulighet til å følge klassens innsats. Konkurransen varer i 14 dager og jeg kan trygt si at elevene på Grindbakken hopper og hopper, smiler Dehli.

Hver dag

Samtlige 5.-klassinger på Grindbakken skole var på plass i skolegården onsdag formiddag og samtlige hoppet tau. Og elever som hopper tau på skolen er et kjent syn for tiden. De hopper nemlig tau rundt halvannen time hver eneste dag.

– Det var så gøy å se på. De er virkelig kjempeflinke og tar opplegget på alvor. Det å hoppe tau som aktivitet er jo flott trim og i tillegg kan jo alle være med. Da blir det sosialt også, sier Berents, mens Dehli nikker samtykkende.

– Mye spennende

Begge håper helselagets fokus på barn og unge også kan føre til at flere og yngre mennesker ser fordelen av å være tilnyttet Vinderen Helselag.

– Vi ønsker oss definitivt flere og også yngre medlemmer. Det finnes masse spennende å ta tak i og fokus på barn og unge er viktig for oss, avslutter Dehli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere