*Nettavisen* Nyheter.

JUMP! Go ahead and jump!

I vinden: Det går for tiden unna både på og over bakken for elevene ved 5. klasse på Grindbakken skole. alle FOTO: VERENA DEHLI

Å sitte i ro ved pulten er vel og bra, men for elevene på Grindbakken er det to ting som gjelder: Hoppetau og Petter Puls.

Klikk på bildet for å forstørre.

Elevene har hele tiden oversikt over hvordan de ligger an. $PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$

Klikk på bildet for å forstørre.

Mette Berents holdt tauet og elevene hoppet.$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$

Klikk på bildet for å forstørre.

I skolegården på Grindbakken skole.$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$

GRINDBAKKEN: – Det var altså så inspirerende å se på. For et samarbeid og for en stil, sier Verena Dehli og Mette Berents fra Vinderen Helselag i kor etter å ha tilbrakt onsdag morgen på Grindbakken skole.

«Hopp for hjertet»

For hvis du trodde Nasjonalforeningen for folkehelsen (NFF) kun jobbet for å bedre helsen til den eldre garde. Ja, da tok du feil.

– Petter Puls og Hopp for hjertet er et prosjekt under Nasjonalforeningen for folkehelsen som har som mål å lære barn å ta vare på kroppen for å forebygge hjerte- og karsykdom i voksen alder. I vår bydel har tre skoler meldt seg på: Svendstuen, Slemdal og Grindbakken, sier Dehli og legger til:

– Disse skolene har Vinderen Helselag sponset med elevhefter som beskriver hoppetaukonkurransen og gir dem mulighet til å følge klassens innsats. Konkurransen varer i 14 dager og jeg kan trygt si at elevene på Grindbakken hopper og hopper, smiler Dehli.

Hver dag

Samtlige 5.-klassinger på Grindbakken skole var på plass i skolegården onsdag formiddag og samtlige hoppet tau. Og elever som hopper tau på skolen er et kjent syn for tiden. De hopper nemlig tau rundt halvannen time hver eneste dag.

– Det var så gøy å se på. De er virkelig kjempeflinke og tar opplegget på alvor. Det å hoppe tau som aktivitet er jo flott trim og i tillegg kan jo alle være med. Da blir det sosialt også, sier Berents, mens Dehli nikker samtykkende.

– Mye spennende

Begge håper helselagets fokus på barn og unge også kan føre til at flere og yngre mennesker ser fordelen av å være tilnyttet Vinderen Helselag.

– Vi ønsker oss definitivt flere og også yngre medlemmer. Det finnes masse spennende å ta tak i og fokus på barn og unge er viktig for oss, avslutter Dehli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.