RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Juniorsuksess i Oslo Open

Turnerne fra Høybråten og Stovner IL lyktes bra under Oslo Open sist helg. Det lover godt for NM, som blir neste mål.

Hasle: Turnerne til Høybråten og Stovner var veldig spente på hvordan det ville komme til å gå under årets Oslo Open i Haslehallen. De hadde fått mange nye med i troppen fra Kolbotn IL, og hadde bare hatt tre uker på å trene sammen. Det ble ikke noe problem.
Den beste plasseringen vår ble andreplass i teamgym junior på lørdag. Det er veldig bra, vi ble kun slått av et engelsk lag, forteller hovedtrener Bente Stensrud. Hun er generelt svært fornøyd med helgens resultater, spesielt med tanke på at dette er troppens første konkurranse.
Juniorenes helg
På forhånd trodde mange at seniorlaget ville gjøre det best i konkurransen, men slik ble det ikke. Det var juniorene som gjorde det best denne helgen. På søndag fikk de en tredjeplass i frittstående og fjerdeplass i trampett, nasjonale klasser.
Vi rotet det litt til i tumbling, som vanligvis er det beste apparatet vårt, sier Stensrud. Hun mener troppen har mye å gå på, og vil bli bedre når ting sitter. Det neste målet blir NM for juniorer den siste helgen i april.
Vi håper på medalje i de fleste klassene. Vi har nok store sjanser til å bli blant de tre beste, sier treneren.
Høybråten og Stovner IL stilte med både junior- og seniortropp i alle klasser til Oslo Open, som er en stor turnering der kun de beste deltar. To engelske lag hadde funnet veien til Haslehallen, i tillegg til de beste norske. En av trenerne til Asker, som for øvrig er Europamestere, hadde denne kommentaren om seniorlaget til Høybråten og Stovner etter deres oppvisning i frittstående:
De viste litt glede. De er den eneste troppen som har gjort det hittil.
Bra med flere
Halvparten av turnerne er fra Kolbotn, resten er bosatt i området Høybråten og Stovner. De er glade for å ha fått med Kolbotn-jentene på laget:
Det er bra nå som vi er flere, 6-7 i tropp, som vi var før, det blir litt stusslig. Dette er første gang vi kjører samlet, sier Bente Stensrud.
Hun får støtte av turnerne:
Det er så morsomt å være mange, jeg er glad vi har fått med flere på laget, sier Haben Tesfamicael (14). Hun har gått på turn siden hun var fem, da familien flyttet til Høybråten.
Jeg så kusinen min turne, og syntes det så morsomt ut, forteller hun.
Det er første gang hun er med på Oslo Open, og hun er veldig spent.
Blir du nervøs før konkurransen?

Ja, rett før jeg skal utpå er jeg veldig nervøs, men når man er midt i går det bra, smiler hun. Haben trener fast 3 dager i uka, 3 timer hver gang. Og før konkurranser blir det enda mer.
Noen ganger krasjer det litt med skolearbeidet, men det får gå. Haben vil definitivt fortsette å turne, og gleder seg til å gå over til seniorklasse til neste år. Om seniorlagets innsats på lørdagen sier hun følgende:
De er kjempeflinke. Det er virkelig godt gjort at de klarte å lære seg frittstående på bare tre uker.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere