RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Justisministeren beklaget


Justisminister Knut Storberget beklaget fredag på vegne av regjeringen den uretten Fritz Moen ble utsatt for.
Justisminister Knut Storberget beklaget fredag på vegne av regjeringen den uretten Fritz Moen ble utsatt for.
Regjeringen kom med en uforbeholden unnskyldning overfor avdøde Fritz Moen, som sonet 18 år i fengsel etter å ha blitt urettmessig dømt for to drap.

NORDSTRAND: - Jeg vil framføre en uforbeholden unnskyldning og beklagelse overfor Fritz Moen og dem som kjente ham og sto ham nær, for den urett han ble utsatt for, sa justisminister Knut Storberget under et arrangement på Conrad Svendsen Senter for døve på Nordstrand fredag.

- Må unngås for framtida

Fritz Moen ble dømt for drapene på to kvinnelige studenter i Trondheim på 70-tallet. Etter å ha sonet 18 år i fengsel ble Moen frikjent for det ene drapet i 2005. Etter sin død ble han også renvasket for det andre drapet.

- Så mye lidelse og urett som Fritz Moen ble utsatt for, finnes det ingen tilgivelse for. Dette må unngås for framtida, sa Storberget på vegne av regjeringen.

Forskningsprosjekt for økt rettssikkerhet

Conrad Svendsen Senter og stiftelsen Signo får også økt erstatningen fra staten med fire milloner kroner til rundt 20 millioner.

Avtalen som ble inngått torsdag mellom justisminister Knut Storberget og Fritz Moens arvinger innebærer at det opprettes et fond for forskning og opplysningsvirksomhet rundt funksjonshemmedes stilling i strafferettspleien.

Jeg er svært glad for at Stiftelsen Signo og Justisdepartementet gjennom denne avtalen har satt så viktig forskning på dagsordenen. Jeg er sikker på at dette forskningsprosjektet vil bidra til økt rettssikkerhet for personer med ulik funksjonshemming, sa justisminister Knut Storberget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere