RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kø i minst to uker til

I minst to uker til må bilister til og fra jobb regne med å bli stående i lang kø nederst i Sandstuveien.

Brattlikollen: Vann- og avløpsetaten fornyer avløpssystemet for et renere Alna, og Sandstuveien fra E6 til Brannfjellveien blir derfor delvis stengt i et halvt år. For tre uker siden fortalte Tor Tørnes til Nordstrands Blad at han ikke trodde arbeidet ville skape de helt store problemene for bilistene.

Men, arbeidet med å "krysse" over Sandstuveien fra E6 ble mer plundrete enn vi trodde, og vi trenger derfor mer tid på oss enn planlagt, sier han.

Trafikklys

Tørnes beklager de problemene dette medfører, og han skjønner godt at folk ikke liker å stå i kø ned hele Sandstuveien i morgenrushet, og ditto på E 6 om ettermiddagen. De siste dagene har køen i avkjøringsfilen forplantet seg langt bortover i retning Ryenkrysset.

Vi vil be entreprenøren om å justere trafikklyset noe, slik at det blir lengre frekvenser med grønt ut på E6 om morgenen, og opp Sandstuveien i ettermiddagsrushet, sier han.

Når arbeidet med å grave seg over veien er ferdig, skal det graves en grøft på høyre side av Sandstuveien (sett fra E6) og opp til toppen av Brannfjell. Det betyr at den ene filen stenges 70 meter om gangen.

Men halvparten av veien blir kjørbar, og det blir ikke så trangt som der vi holder på nå. Trafikklys skal regulere trafikken, og vi fyller igjen grøften og legger på asfalt kontinuerlig. Dette bør gå greit, mener Tørnes.

Stenges helt

Noe mer usikkert er det når det gjelder de 200 siste meterene helt på toppen av Brannfjell.

Her kan det hende vi må stenge veien helt, og kun la beboerne passere. Øvrige bilister må belage seg på omkjøring, sier Tørnes.

Arbeidet med å fornye avløpssystemet skal være ferdig i januar 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere