RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pianist: Hanne T. Asheim har skrevet teksten og sitter bak pianoet i forestillingen «Helvete er de andre». Her er hun sammen med de andre skuespillerne. F. v: Torgny G. Aanderaa, Sara Scheen Otnes, Lene Kongsvik Johansen og Yngve E. Marcussen.
Pianist: Hanne T. Asheim har skrevet teksten og sitter bak pianoet i forestillingen «Helvete er de andre». Her er hun sammen med de andre skuespillerne. F. v: Torgny G. Aanderaa, Sara Scheen Otnes, Lene Kongsvik Johansen og Yngve E. Marcussen.

Kabaret om det beste og verste

Kabareten "Helvete er de andre" har première på Café- teateret i kveld.

Grønland: Stykket handler om menneskelige relasjoner, mellom venner, kjærester, familie, kolleger og søsken. Det er lett å være genial og harmonisk alene, men det er når man må forholde seg til andre at problemene oppstår. Samtidig opplever man det beste og verste sammen med andre, sier Hanne T. Asheim som har skrevet teksten og musikken til kabareten som har urpremière på Caféteateret i kveld.

Håndplukket

På scenen står Lene Kongsvik Johansen, Torgny G. Aanderaa, Sara Scheen Otnes og Yngve E. Marcussen. Bak pianoet sitter Hanne T. Asheim.

Kabareten består for det meste av sangnumre, men det er mye humor og skuespill innimellom. Det er også et velkoreografert dansenummer, frister Asheim.

Skuespillerne kjenner hverandre, men har aldri stått på samme scenen før.

Jeg har skrevet en del for dem tidligere, men nå er de håndplukket til samme stykke fordi jeg føler at den måten jeg skriver på blir forløst med disse skuespillerne. Jeg føler at vi vil mye det samme med forestillingen, sier hun.

Klare til å møte publikum

Tittelen på stykket, "Helvete er de andre", er hentet fra Sartres klaustrofobiske "For lukkede dører", hvor tre personer er låst inne i et rom.

Nå tenker vel vi mer på de andre som både himmel og helvete, sier Asheim lurt.

Ensemblet har ikke hatt mye tid til forberedelser, likevel føler de seg klare til premièren.

Det har vært intensiv jobbing, og på søndag ramlet veldig mye på plass. Nå er vi klare til å møte publikum, sier Hanne T. Asheim om stykket som settes opp ti kvelder de neste tre ukene (se faktaboks).

Perfekt scenen

Caféteateret eies av Jostein Gaarder og Siri Dannevig og åpnet i 2006. Asheim skryter uhemmet av scenen.

Dette er en perfekt scene. Det er intimt og det er en fantastisk akustikk. Her trenger vi ikke bruke mikrofon, sier hun.

Forestillingen spenner fra det crazykomiske til det vemodige, og rommer svært forskjellige karakterer og stemninger. Publikum møter blant annet den nybakte faren som gjør febrilske forsøk på å forstå sin plass, og moren som blir med sin voksne sønn på alt fra jobbintervju til date.

Publikum vil også møte folk som foretrekker å ha et lidenskapelig forhold til virtuelle venner i et nettsamfunn eller rollefigurene i en tv-serie, eller undulaten sin, sier Asheim som mener humor må ha innhold. I følge tekstforfatteren er det mye humor i stykket.

Det er gøy med humor når man tar den på alvor og har en sårhet og krasshet i bunnen, sier hun.

Det beste og verste opplever man sammen med andre

Hanne T. Asheim

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere