RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kabelvedtak i løse luften


UFORPLIKTENDE: Asle Rein Henriksen i Nordstrand vel mener Samferdsels og miljøkomiteens kabelvedtak er for uforpliktende.
FOTO: KRISTIN TROSVIK
UFORPLIKTENDE: Asle Rein Henriksen i Nordstrand vel mener Samferdsels og miljøkomiteens kabelvedtak er for uforpliktende. FOTO: KRISTIN TROSVIK Foto: FOTO: PRIVAT
Kommunen skal finne smarte løsninger for kabelnedgraving. – For uforpliktende, mener Nordstrand vel.

NORDSTRAND/RÅDHUSET: Samferdsels- og miljøkomiteen behandlet innbyggerinitiativet fra Nordstrand vel om lufthengte kabler på møtet 14. mars.Komiteen vedtok at Oslo kommune må ta initiativ til å finne en løsning i samarbeid med lednings- og stolpeeierne og de lokale beboerne.

SE BILDEGALLERI MED KABELSPAGETTI PÅ NORDSTRAND

Kan koste milliarder

– Byrådet bes å ta initiativ til en dialog med beboerne i de aktuelle bydelene som har stort innslag av lufthengte ledninger på stolper, og de aktuelle lednings- og stolpe eierne for å søke å finne en løsning på lufthengte ledninger.

Les også: 381 underskrifter mot kabelspagetti

Komiteen bemerker videre at nedgraving av alle ledninger i Oslo kan koste opp til flere milliarder kroner. Komiteen mener at kommunen må være varsom med å forplikte seg økonomisk til dette, heter det i vedtaket.

Les også: Vil ikke betale for kabelfri utsikt

Skuffet

Initiativtaker Asle Rein Henriksen i Nordstrand vel mener vedtaket er for passivt.

– Jeg er skuffet over at miljø- og samferdselskomiteen innstiller til et så uforpliktende vedtak som de her gjorde. Men på den annen side så er det nå klokt å utrede fornuftige finansierings- og samarbeidsløsninger. Vi får håpe at byrådet, etter utredning, bruker muligheten til å lage en konkret plan for nedgraving i samarbeid med ledningseierne slik som de har gjort i andre bydeler i Oslo, sier Henriksen.

Tidligere byråd Jøran Kallmyr har overfor Nordstrand Vel tidligere lovet at alt skulle graves ned innen 2012, men nå ser det ut som det kan går lang tid før kablene havner i bakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere