Gå til sidens hovedinnhold

Kablene til rådhuset

Samferdsel – og miljøkomiteen behandler onsdag innbyggerinitiativet mot lufthengte kabler på Nordstrand.

RÅDHUSET: Nordstrand vel tok i høst initiativ til å starte en underskriftskampanje mot lufthengte kabler på Nordstrand, gjerne kalt kabelspagetti. Nok underskrifter ble samlet inn til å starte et innbyggerinitiativ som har vært på deputasjon hos samferdsel og miljøkomiteen for å tale sin sak.I forrige uke var komiteen på befaring på Nordstrand, og onsdag klokken 16. 30 møtes komiteen for å behandle saken. Initiativtaker i Nordstrand vel, Asle Rein Henriksen, er nå svært fornøyd med å få saken på den politiske dagsordenen.

SE BILDER AV KABELSPAGETTI HER

– Befaringen var veldig oppløftende og Marianne Borgen (komitéleder, SV) var veldig positiv til forlaget om nedgraving. Det viktige nå er å finne lure finansieringsmåter slik at vi kan løse dette på en elegant måte, sier Asle Rein Henriksen.

Problemene er ikke unikt for Nordstrand, blant annet Ris vel sliter med det samme, samtidig har de i andre deler av byen løst dette ved å gravd ned kablene.

– Jeg er moderat optimist og positiv til at vi finner en løsning på dette nå. Jeg tror at kabelselskapene skjønner at det har gått for langt og at tiden er overmoden for å finne løsning på dette, sier Henriksen.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget