RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kafé 21 vernet etter brukerinnsats


budsjett: Bent Gether- Rønning leder Nordre Aker bydelsutvalg, og sitter her sammen med bydelsdirektør Mona Taasen. Det var stor enighet om å verne Kafé 21 blant bydelspolitikerne da de behandlet budsjettet for 2012.
budsjett: Bent Gether- Rønning leder Nordre Aker bydelsutvalg, og sitter her sammen med bydelsdirektør Mona Taasen. Det var stor enighet om å verne Kafé 21 blant bydelspolitikerne da de behandlet budsjettet for 2012. Foto: Foto: Gunn Benjaminsen
To dager før jul fikk Kafé 21s brukere julegaven de hadde håpet på. – Vi er i lykkerus, sier daglig leder Ingebjørg Tiger.

NYDALEN/KJELSÅS: Budsjettet for 2012 ble behandlet på årets siste møte i Nordre Aker bydelsutvalg 22. desember.

Kafé 21 mistet tidligere i år en stilling på førti prosent som keramiker. I budsjettforslaget for 2012 var det foreslått å kutte ytterligere. Det satte imidlertid bydelsutvalget en stopper for.

– Vi er i lykkerus i dag, sier daglig leder av Kafé 21 aktivitetshus Ingebjørg Tiger.

Hun forklarer at det planlagte budsjettkuttet ville ha betydd at brukerne av tilbudet ville møtt stengte dører enkelte dager.

Rett fra julemiddag

På bydelsutvalgets møter både i november og desember møtte brukere av aktivitetshuset opp for å forsøke å bevare tilbudet slik det er i dag.

– Fire-fem av våre brukere dro rett fra julemiddag på Kafé 21 til bydelsutvalgets møte for å forsøke å stanse forslaget om å kutte i tilbudet, sier Tiger.

Brukerne av Kafé 21 ble hørt, og det var bred enighet i bydelsutvalget om at aktivitetshuset driver et viktig forebyggende arbeid for mennesker i en vanskelig livssituasjon.

– Det er godt å vite at vi har bydelspolitikerne i ryggen, sier Tiger.

Åpent i romjula

Tilbudet på Kafé 21 er rettet mot personer over 18 år med psykiske problemer eller mennesker som er i en vanskelig livssituasjon, og som føler seg ensom, utslitt eller isolert. Tiger anslår at det er 15 - 20 faste brukere som er innom ukentlig, og at det totalt er rundt 50 - 60 brukere.

Kafé 21 er et lavterskeltibud hvor brukerne kan stikke innom når de selv ønsker, og det er ikke nødvendig å søke om å få plass.

Kafeen er vanligvis åpen på hverdager mellom klokken 10 og 15 og fra 10 til 18 på torsdager. I romjulen er kafeen åpen mellom klokken 10 og 14 på tredje, fjerde, femte og sjette juledag.

Hvis du vil vite mer om tilbudet kan du kontakte Ingebjørg Tiger på telefonnummer 22 22 24 42.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere