RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kafé kastes ut – stamkunder i harnisk


OPPRØRT: – Deter kjempedårlig gjort å kaste ut Maria’s Cafe etter 15 år, sier Maria Jacobsen, som lørdag arrangerer støtteaksjon for stamkafeen på Manglerud senter. – Støtten fra kundene varmer, sier innehaver Ahlam Chehade og sønnen Ibrahim.
OPPRØRT: – Deter kjempedårlig gjort å kaste ut Maria’s Cafe etter 15 år, sier Maria Jacobsen, som lørdag arrangerer støtteaksjon for stamkafeen på Manglerud senter. – Støtten fra kundene varmer, sier innehaver Ahlam Chehade og sønnen Ibrahim. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
Innehaver er dypt skuffet og kunder i harnisk etter at Maria’s Cafe ikke får fornyet leiekontrakten sin på Manglerud senter.

MANGLERUD: Etter over 15 år på Manglerud senter har familiedrevne Maria’s Cafe fått masse stamkunder og blitt et fast møtepunkt i lokalmiljøet. Nå har imidlertid innehaver Ahlam Chehade fått beskjed om at han ikke får fornyet kontrakten som utløper på nyåret.

Pusset opp for en million

– Jeg har akkurat fått brev om at Obos har leid ut til noen andre, sier Chehade skuffet.

Bare det siste året har han brukt over 100.000 kroner på å pusse opp.

– Siden 2009 har jeg brukt over en million kroner her. Jeg har lagt nye fliser på gulvet fordi Obos sa jeg måtte gjøre det, og byttet ut alt inventar, forklarer han.

– Obos vil ha høyere omsetning, men jeg kan ikke doble prisene. Dette skal være et sted for hele familien, sier Chehade.

– Dette er tragisk, ikke bare for oss, men for kundene også, sier sønnen Ibrahim Chehade.

– Familien har bygget opp dette stedet, og jeg har vokst opp her med søsknene mine. Etter 15 år skal de bare rive livsverket vekk fra oss, sier Ibrahim Chehade trist.

– Det er veldig urettferdig og oppleves som maktmisbruk. Vi ville ikke investert så mye den siste tiden hvis vi visste at de skulle kaste oss ut!

Kundeprotest på lørdag

Maria Jacobsen er en av svært mange stamkunder som reagerer på fremgangsmåten til Obos.

– I fjor kastet de ut blomsterbutikken til fordel for en kjede. Nå skal Opus-kjeden inn her. Hvorfor vil de ikke ta vare på familiebedriftene og ha et personlig preg på senteret, spør hun.

– Dette er et sted alle trives. Det er fullt her hele tiden, godt miljø, god mat og god service. Jeg blir forbanna når jeg ser hvordan de tråkker på Chehade, sier hun opprørt.

– Etter 15 år sender de et brev med fem linjer om at han må ut i februar. Jeg skjønner ikke at det går an, det er så kaldt og kynisk, derfor har jeg satt igang en støtteaksjon på Facebook, sier Jacobsen.

Over 1000 mennesker i Facebook-gruppen «Vi vil beholde Maria’s Cafe» sier at de vil møte opp for å vise sin støtte lørdag 20. oktober klokken 12.

– Jeg er trist og lei meg, men støtten fra kundene varmer. Det betyr mye. Jeg håper jeg likevel kan få en ny kontrakt, sier Ahlam Chehade.

OBOS: – Flott at folk er engasjert

Obos ønsker ikke å gå inn i detaljene til hvorfor Maria’s Cafe ikke får fortsette på Manglerud senter, men sier alle leietagere må være forberedt på at kontrakter ikke nødvendigvis blir fornyet.

Senterleder Maria Fjellheim Andersen henviser til kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen når Nordstrands Blad ber Obos om å kommentere saken om Maria’s Cafe.

– Vi vil ikke gå inn på detaljene i dette, det er forretningsmessige forhold mellom oss og leietager, sier Pettersen.

– Leietagere må være forberedt på at en kontrakt kan utløpe. Det er aldri automatikk i at en kontrakt fornyes, det er helt normalt, sier Pettersen.

Han bekrefter at det er Opus som er ny leietager på Manglerud senter.

På spørsmål om det gjør inntrykk at over tusen mennesker viser sin støtte til cafeen og mener den bør få fortsette, har han følgende kommentar:

– Det er flott at folk er engasjert,  det er viktig for oss, sier Pettersen.

– Erfaringsmessig når vi har gjort utskiftninger, har det ført til at vi får flere kunder inn. Vi har alltid som mål å ha et tilbud som befolkningen ønsker. Det er hele tiden i vurderingene våre når en leiekontrakt utløper, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i Obos.

LES OGSÅ:

Obos luker vekk blomstertradisjon

Vil ha mindre gateparkering på Manglerud

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere