*Nettavisen* Nyheter.

Kaffe på hjul

Bernhard Paus og Nicolay Jacobsen (f.v) kjører kaffe til kaffetørste kreti og pleti hele dagen.

Kaffebilen fra Bislett kjører kaffedrikker i espressofart til arbeidsfolk og forbipasserende på Skøyen.

SKØYEN: - Jeg var borte i 14 dager, da lengtet jeg tilbake til Kaffebilen. Vi følger med på om den kommer fra vinduet på kontoret!

Hans Christian Seime står utenfor kontoret sitt på Skøyen, og blir betjent med kaffe fra luken på en fransk varebil.

Kaffebilen har startet på sin andre runde i dag. De serverer rykende varme latter og ferske bakevarer i bedriftsklyngen i Hoffsveien 1.

Kaffebar, nå!

- Vi pleier å stoppe utenfor kontorbygg, akkurat nå har vi tre faste steder på Skøyen. Alle som vil kan komme og kjøpe. Alle som vet at vi er her... smiler Nicolay Jacobsen.

Jacobsen og hans makker, Bernhard Paus starter opp Kaffebilen med sparepenger.

Nå driver de etablissementet praktisk talt alene.

- Vi fikk bare en tanke om at hadde vært morsomt med en mobil kaffebar. Vi kunne ingenting om kaffe. Nå kan vi jo bare stoppe bilen når som helst, også er det kaffebar der! sier Bernhard Paus.

Nicolay Jacobsen og Bernhard Paus er utdannet henholdsvis til reklametekstforfatter og siviløkonom.

Mobli Kvalitet

Da ideen om Kaffebilen begynte å ta form, sørget Jacobsen og Paus for å få tak i Tim Wendleboe verdensmester i baristakunst.

Nå supplerer Wendelboe Kaffebilen med sin egen espressoblanding, og opplæring av alle bedriftens baristaer.

- Vi vil ha den beste kaffen. Kvalitet er viktig. Ellers er det ikke noen vits i å drive med dette her, sier Bernhard Paus.

Og Kaffebilen er mobil som ingen andre. Events og turområder, konserter og alle typer tilstelninger. Guttene med kjørekaffen setter få grenser for hvor de serverer.

Nå er Kaffebilen også blitt utvidet, til to kaffebiler. Og gutta håper på å starte kjørerunder med sin rullende bistro i Bjørvika neste uke.

- Det er ikke vanskelig å stikke utenfor og ta en kaffe, jeg gjør det to ganger om dagen! sier Hans Christian Seime.

Så går han og kollegaene inn fra vårsol og kaffelukt, for å fortsette arbeidsdagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.